Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται η νέα Ducati Multistrada V2 για το 2022

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα Ducati Multistrada V2 για το 2022

NEWSMOTO

Έρχεται η νέα Ducati Multistrada V2 για το 2022

NEWSMOTO

Η νέα Multistrada V2 είναι η μοτοσυκλέτα που ξεκίνησε την παγκόσμια πρεμιέρα των νέων μοντέλων της Ducati για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Είναι το μοντέλο που ουσιαστικά αντικαθιστά την Multistrada 950, αλλάζοντας το όνομα του στα πρότυπα της οικογένειας V4.

Η μοτοσυκλέτα δεν αλλάζει δραστικά, διατηρώντας όλα τα βασικά της στοιχεία αναλλοίωτα όπως τα γνωρίζαμε.

Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός μας δικύλινδρος Testastretta 11° των 937 cc, με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων με απόδοση στους 113 ίππους και 9.8 χιλιογραμμόμετρα ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας  φέρει νέες μπιέλες, συμπλέκτη και κιβώτιο ταχυτήτων, όντας 2 κιλά ελαφρύτερος από την προηγούμενη του εκδοχή ενώ για πρώτη φορά, η Multistrada προσκαλεί  και τους κατόχους διπλώματος A2, αφού θα γίνει διαθέσιμη και σε έκδοση με περιορισμένη ισχύ στους 47,6 ίππους.

Advertisement

Σημαντικές επεμβάσεις έγιναν σε επίπεδο εργονομίας για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της σέλας μειώθηκε στα 830 χιλιοστά και το σχήμα της ανασχεδιάστηκε, για ευκολότερη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος ενώ έχουμε και 10 χιλιοστά χαμηλότερα τοποθετημένα τα μαρσπιέ.

Η μείωση του βάρους της  Multistrada V2 κατά 5 κιλά σε σχέση με το 950 προέρχεται από τον ελαφρύτερο κινητήρα, τους νέους ελαφρύτερους τροχούς και κάποια τμήματα που προέρχονται από την Multistrada V4.

Advertisement

Το ηλεκτρονικό μενού του νέου Multistrada V2 παραμένει πλουσιότατο ως είχε, με Cornering ABS, Vehicle Hold Control, Traction Control, τέσσερα Riding Modes (Sport, Touring, Urban, Enduro), ενώ από φέτος προσθέτουμε σε αυτό και το Ducati Brake Light, δηλαδή την πρόβλεψη να αναβοσβήνει έντονα το πίσω φανάρι σε δυνατό φρενάρισμα ως έξτρα προειδοποίηση για τους επερχόμενους οδηγούς.

Η έκδοση Multistrada V2 S προσθέτει τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις Skyhook, και εξοπλίζεται περαιτέρω με Cruise Control, προβολείς με φώτα στροφής (Ducati Cornering Lights), Ducati Quick Shift Up & Down, Hands Free, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών και φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι.

Advertisement

Η νέα γενιά Multistrada V2 θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Ducati από τον Νοέμβριο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Δοκιμή: Ducati Multistrada V4S (+video)
4ever Multistrada: Τώρα με 4 χρόνια εγγύηση
Ducati Multistrada V4 Σύστημα Ραντάρ: Μία παγκόσμια καινοτομία (+video)