Live Κίνηση
Περισσότερα
DUCATI 2021

Multistrada V4: Αεροδυναμική σχεδίαση

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Multistrada V4: Αεροδυναμική σχεδίαση

DUCATI 2021

Multistrada V4: Αεροδυναμική σχεδίαση

DUCATI 2021

Ακόμα ένα βασικό χαρακτηριστικό της νέας V4 ήταν η αεροδυναμική σχεδίαση και η προστασία από τον αέρα.

Advertisement
Advertisement

 Ο σχεδιασμός της νέας Multistrada V4 επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και ιταλικού σχεδιασμού. Ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από compact γραμμές,  έμφαση στη λεπτομέρεια,  αεροδυναμικές καινοτομίες και επιδίωξη μέγιστης άνεσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη.

Η καινοτόμος έρευνα αεροδυναμικής της Ducati Corse έχει αξιοποιηθεί για να επιτρέψει την πιο άνετη ταξιδιωτική εμπειρία. Ο έλεγχος της αεροδυναμικής επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον αέρα και την εκτροπή θερμών ροών μακριά από τον αναβάτη, εξασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία και άνεση.

Το επιβλητικό μπροστινό ράμφος με τους κυψελοειδείς αεραγωγούς και το φαρδύ ρεζερβουάρ των 22 λίτρων ενισχύουν τον adventure χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ τα βράγχια στα φερινγκ και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στο κάτω μέρος, συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα της μοτοσυκλέτας.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά  έχουμε:

1 – Zελατίνα εξοπλισμένη με πλευρικούς εκτροπείς για μέγιστη προστασία. Εργονομικό σύστημα ρυθμιζόμενο σε ύψος απλά με ένα δάχτυλο.

2 –  Μια εσωτερική αεροδυναμική παράκαμψη στα πλαϊνά πτερύγια που βοηθά στη δημιουργία ενός ρεύματος φρέσκου αέρα ικανού να εκτρέψει τη ροή ζεστού αέρα, που εξέρχεται από τα ψυγεία, γύρω από τον αναβάτη για να βελτιώσει τη θερμική άνεση ενώ το εξωτερικό τμήμα τραβάει αέρα από το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας  για να δροσίσει τη περιοχή της θέσης του αναβάτη.

Advertisement

3 – Η θέση των ψυγείων νερού εμπρός έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη βέλτιστη κατανομή βάρους του οχήματος: τα πτερύγια στο πλάι των αγωγών ψύξης του ψυγείου επιτρέπουν μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.

4 -Zεύγος περιστρεφόμενων πτερυγίων κάτω από τα φέρινγκ που επιτρέπει την αύξηση της ροής καθαρού αέρα προς τον αναβάτη, μεγιστοποιώντας τη θερμική άνεση και παράγοντας κάθετο φορτίο που είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα του οχήματος.

Advertisement