Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Ο νόμος του πρωταθλητή

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ισπανίας: Ο νόμος του πρωταθλητή

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Ο νόμος του πρωταθλητή

NEWSMOTO

Ο αγώνας της Χερέθ ήταν ο καλύτερος που έχουμε παρακολουθήσει φέτος στο MotoGP με μεγάλο νικητή τον Πέκο Μπανάια.

Advertisement
Advertisement

Το Grand Prix της Ισπανίας αποδείχτηκε για μια ακόμα χρονιά συναρπαστικό με τη μάχη για τη νίκη να κρίνεται στον τελευταίο γύρο. Ο Πέκο Μπανάια έδειξε σε όλους γιατί είναι ο πρωταθλητής οδηγώντας με αποφασιστικότητα και ουσιαστικά κλέβοντας τη νίκη από τις πανίσχυρες KTM που και πάλι ήταν πολύ δυνατές την Κυριακή.

Ο αγώνας της Χερέθ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς είχαμε και πάλι ένα μεγάλο ατύχημα στη δεύτερη στροφή όπως ακριβώς στον αγώνα Sprint του Σαββάτου. Σε αυτό ενεπλάκησαν οι Φάμπιο Κουαρταραρό, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Μάρκο Μπεζέκι με τον Γάλλο της Yamaha να στριμώχνεται ανάμεσα στους δύο αναβάτες και να πέφτει παρασύροντας τον Ολιβέιρα στην αμμοπαγίδα.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία, ο Ολιβέιρα δυστυχώς τραυματίστηκε στο χέρι και δεν συνέχισε, ενώ ο Κουαρταραρό επέστρεψε στο γκαράζ και πήρε μέρος στην επανεκκίνηση, έχοντας όμως δεχτεί ποινή Long Lap. Στην επανεκκίνηση τα δύο εργοστασιακά Red Bull KTM ξεκίνησαν δυνατά και οδήγησαν την κούρσα έχοντας την Ducati του Μπανάια πίσω τους.

Advertisement

Ο Ιταλός της Ducati σταδιακά ανέβασε το ρυθμό του και πέρασε τον Μίλερ. Παρά το γεγονός ότι το προσπέρασμα κρίθηκε επικίνδυνο και αναγκάστηκε να δώσει πίσω τη δεύτερη θέση, ο Μπανάια επιτέθηκε ξανά και στους τελευταίους γύρους έφτασε πίσω ακριβώς από τον Μπίντερ. Με μια τρομερή κίνηση 3 γύρους πριν το τέλος πέρασε στην κορυφή και παρά την τεράστια πίεση που δέχτηκε από τον αναβάτη της KTM στον τελευταίο γύρο πήρε τελικά την σημαντική αυτή νίκη.

Advertisement

Ο Μπανάια πλέον είναι πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά 22 βαθμούς από το δεύτερο. Ο νικητής του αγώνα Sprint, Μπράντ Μπίντερ ήταν για μια ακόμα φορά πολύ δυνατός στον κυριακάτικο αγώνα. Οδήγησε τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και στο τέλος, όταν έμεινε δεύτερος, τα έδωσε όλα για τη νίκη. Έκανε μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του στο τελευταίο πέρασμα προσπαθώντας να πάρει τη νίκη, αλλά τελικά έμεινε στην 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Τζάκ Μίλερ με τη δεύτερη Red Bull KTM, σε ένα ονειρεμένο αγωνιστικό τριήμερο για τους Αυστριακούς.

Advertisement

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Λούκα Μαρίνι. Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Άλεξ Μάρκεθ, Τάκα Νακαγκάμι και Φάμπιο Κουαρταραρό με τον Γάλλο της Yamaha να πραγματοποιεί απίθανο αγώνα παρά την ποινή Long Lap που εξέτισε. Σημαντικότερες πτώσεις ήταν εκείνες των Μάρκο Μπεζέκι, Γιόχαν Ζάρκο και Άλεξ Ρίνς, ενώ πολύ άτυχος στάθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες του οποίο έσπασε η αλυσίδα της Aprilia στον τελευταίο γύρο τη στιγμή που βρισκόταν στην 8η θέση.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες, 12-14 Μαΐου, στην πίστα Le Mans της Γαλλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ισπανίας Sprint: Οι Red Bull KTM έβγαλαν φτερά!
MotoGP: Χάος στην εκκίνηση του αγώνα Sprint (+video)
MotoGP Ισπανίας QP: Το ψιλοβρόχι έφερε τον Εσπαργκαρό στην pole