Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ένα ορόσημο, ένας πρωταθλητής και ο καλύτερος rookie

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα ορόσημο, ένας πρωταθλητής και ο καλύτερος rookie

NEWSMOTO

Ένα ορόσημο, ένας πρωταθλητής και ο καλύτερος rookie

NEWSMOTO

Στο Phillip Island της Αυστραλίας το MotoGP γιόρτασε τρεια σημαντικά γεγονότα, εκτός από τον συναρπαστικό αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Την Κυριακή παρακολουθήσαμε ίσως τον καλύτερο φετινό αγώνα MotoGP στην Αυστραλία με μια μάχη πέντε αναβατών για τη νίκη μέχρι την τελευταία στροφή. Παράλληλα με το θέαμα και την ιστορική νίκη του Alex Rins και της Suzuki, είχαμε και κάποια ορόσημα τα οποία γιορτάστηκαν δεόντως στην αυστραλιανή πίστα.

Το πρώτο ήρθε από τον Marc Marquez ο οποίος οδήγησε εκπληκτικά στο Phillip Island και έφτασε στη δεύτερη θέση θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό. Ο Ισπανός με αυτήν τη δεύτερη θέση έφτασε το ορόσημο των 100 βάθρων στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP και το γιόρτασε με τον δικό του τρόπο μπαίνοντας χορεύοντας στο γκαράζ της ομάδας και τραγουδώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα στην Αυστραλία ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από τον Izan Guevara στην κατηγορία της Moto3. Ο νεαρός Ισπανός της GasGas Aspar στο δεύτερο μισό της σεζόν εμφανίστηκε πολύ φορμαρισμένος και κατάφερε με δύο συνεχόμενες νίκες σε Ισπανία και Ιαπωνία να ανεβάσει την διαφορά του στη βαθμολογία στους 49 βαθμούς ερχόμενος στην Αυστραλία.

Advertisement

Ο Guevara ήταν αποφασισμένος στο Phillip Island να σφραγίσει τον τίτλο και με μια εμφατική απόδοση κατάφερε να κερδίσει και να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο.

Advertisement

Το τρίτο επίτευγμα που είχαμε στην Αυστραλία ήταν η κατάκτηση του βραβείο Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Αναβάτης MotoGP από τον Marco Bezzecchi. Ο νεαρός Ιταλός αναβάτης της Mooney VR46 Ducati, ήταν εξαιρετικός όλη τη χρονιά και κατάφερε να δείξει ότι είναι για μεγάλα πράγματα στον αγώνα του Mugello όταν κατάκτησε την πρώτη του Pole position.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και στην Ταϊλάνδη κατάφερε για πρώτη φορά να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Με την 4η θέση στην Αυστραλία ο Bezzecchi εξασφάλισε τον τίτλο του Rookie of the Year και σίγουρα έκανε τον μέντορά του Valentino Rossi περήφανο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)
Με Ινδία και Καζακστάν το αγωνιστικό ημερολόγιο MotoGP 2023