Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia

NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Επική νίκη Rins, πρώτος στη βαθμολογία ο Bagnaia

NEWSMOTO

Μεγάλη νίκη για τον Alex Rins και την Suzuki στον συναρπαστικό αγώνα του Phillip Island, αλλαγή σκυτάλης στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε πάντα ότι το Phillip Island της Αυστραλίας μας χαρίζει συναρπαστικούς αγώνες MotoGP, αλλά αυτός του 2022 θα περάσει στην ιστορία ως ένας από τους θεαματικότερους. Μεγάλος νικητής ήταν ο Alex Rins με την Suzuki ο οποίος έκανε την έκπληξη και κινήθηκε σε έναν ρυθμό που τον έφερε σε θέση μάχης για την πρώτη θέση.

Ο Ισπανός της Suzuki από την αρχή έμεινε μέσα στο group των πρωτοπόρων και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε τον αγώνα. Στον τελευταίο γύρο τα έδωσε όλα, πέρασε τον Pecco Bagnaia, ανέβηκε στην πρώτη θέση, αντιστάθηκε στην πίεση του Marc Marquez και τελικά έφτασε στη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Rins και της Suzuki το 2022 και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ίσως να είναι η τελευταία της Suzuki αφού αποσύρεται στο τέλος της χρονιάς από το MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Τρομερό αγώνα έκανε και ο Marc Marquez με την Repsol Honda. Ο Ισπανός έδωσε σκληρές μάχες και παρά το γεγονός ότι από τους έξι αναβάτες της μάχης για τη νίκη ήταν ο μόνος με μαλακό πίσω ελαστικό, πάλεψε μέχρι το τέλος για την πρώτη θέση. Αυτή η 2η θέση έδωσε στον Marquez το 100ό του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

Παρά τη νίκη του Rins και το βάθρο του Marquez, εκείνος που φεύγει από την Αυστραλία με το μεγαλύτερο χαμόγελο είναι σίγουρα ο Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός της Ducati, παρά το κακό του ξεκίνημα, βρήκε τον τρόπο να μείνει στη μάχη της νίκης και μάλιστα να ηγηθεί τον αγώνα για αρκετούς γύρους. Ο Bagnaia στον τελευταίο γύρο έχασε τη νίκη τελικά από τους Rins και Marquez, ωστόσο αυτή η 3η θέση τον έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα με διαφορά 14 βαθμούς από τον Fabio Quartararo.

Advertisement

Για τρίτη φορά στους τέσσερις τελευταίους αγώνες ο Fabio Quartararo δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε έναν βαθμό. Ο Γάλλος της Yamaha από την αρχή του αγώνα είχε προβλήματα και γρήγορα έμεινε αρκετά πίσω παλεύοντας να μπει στους βαθμούς. Πάνω που «καθάρισε» η πίστα μπροστά του και είχε την ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο έδαφος, έκανε το λάθος και έπεσε εγκαταλείποντας τον αγώνα. Πλέον ο Quartararo βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από τον Bagnaia με δύο αγώνες να απομένουν.

Advertisement

Σημαντική στιγμή του αγώνα ήταν η σύγκρουση του Alex Marquez με τον Jack Miller, με τον Ισπανό της LCR Honda να πέφτει πάνω στην Ducati του Αυστραλού στερώντας του την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη και το πρωτάθλημα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Marco Bezzecchi με τον Luca Marini ακριβώς πίσω του, της ομάδας του Valentino Rossi. Μόλις στην 9η θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro με την Aprilia ο οποίος πλέον βρίσκεται 27 βαθμούς μακριά από τον Bagnaia.

Advertisement

Επόμενος αγώνας στις 23 Οκτωβρίου στην πίστα Sepang της Μαλαισίας.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati Panigale V4R: Από τις πίστες του MotoGP στο σαλόνι σας (+video)
MotoGP Αυστραλίας: Pole position με ρεκόρ για τον Martin
MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις