Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)

NEWSMOTO

Έφτασε η νέα ηλεκτρική adventure της Zero – πόσο κοστίζει; (+video)

NEWSMOTO

Η Zero Motorcycles αποκάλυψε την καινούρια ηλεκτρική μοτοσικλέτα περιπέτειας DSR/X.

Advertisement
Advertisement

H αμερικανική φίρμα Zero Motorcycles μας είχε προετοιμάσει από τις αρχές του 2022 ότι δουλεύει πάνω σε ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των adventure μοτοσικλετών. Έπειτα λοιπόν από εκτεταμένες δοκιμές η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη και μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται  στη χώρα μας στο δίκτυο συνεργατών της Electromove.

Το νέο μοντέλο ονομάζεται DSR/X και σχεδιαστικά δεν θυμίζει κανένα μοντέλο της Zero από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Η δομή της παραπέμπει σε μοτοσικλέτες περιπέτειας με όρθια θέση οδήγησης, ψηλή μάρκα και ζελατίνα για αυξημένη προστασία, αυξημένες διαδρομές στις αναρτήσεις και μεγαλύτερους τροχούς για πιο εύκολη πρόσβαση σε χωμάτινους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου είναι το καινούριο σύστημα ηλεκτροκίνησης που λανσάρει η Zero για το DSR/X. Πρόκειται για τον ηλεκτροκινητήρα Z-Force 75-10X ο οποίος είναι ικανός να δώσει 225 Nm ροπής (100 ίππους) και φυσικά να χαρίσει σπουδαίες επιδόσεις στη μοτοσικλέτα των 247 κιλών. Ο ηλεκτροκινητήρας συνοδεύεται από ένα ισχυρό σύστημα ελέγχου το οποίο διαθέτει 5 επιλογές οδήγησης και πολλά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως το Bosch Off-Road Stability Control το οποίο αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει τα φρένα και το traction control όταν αισθανθεί ότι υπάρχει απώλεια της πρόσφυσης.

Η Zero έχει αναβαθμίσει και το σύστημα μπαταρίας της DSR/X τοποθετώντας το σύνολο των 17,3 kWh το οποίο με τη σειρά του μπορεί να αυξηθεί σε 21 kWh αν το θελήσει ο αναβάτης. Η φόρτιση γίνεται σε περίπου μία ώρα με ταχυφορτιστή 6 kW (95%), ενώ η αυτονομία της μοτοσικλέτας σε μεικτή χρήση κυμαίνεται από 185-216 χιλιόμετρα.

Advertisement

Στο κομμάτι της οδηγικής συμπεριφοράς οι Αμερικανοί μηχανικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στην άνεση και την καλή απόδοση στις εκτός δρόμου διαδρομές. Άλλωστε η Zero ξεκίνησε να κατασκευάζει αποκλειστικά χωμάτινες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες πριν από 16 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο off-road. Οι αναρτήσεις είναι της Showa με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 47 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της Showa πίσω με διαδρομή 190 χιλ.

Advertisement

Στα φρένα συναντάμε δύο δίσκους 320 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο 265 χιλ. πίσω οι οποίοι συνεργάζονται με δαγκάνες της J.Juan και ABS της Bosch. Τα φρένα επίσης διαθέτουν σύστημα συνδυασμένης πέδησης και σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα (Vehicle Hold Control). Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω σε χυτές ζάντες με την μέγιστη ταχύτητα της μοτοσικλέτας να είναι τα 180 χλμ/ώρα.

H DSR/X είναι διαθέσιμη σε πράσινο και λευκό χρωματισμό και αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες της Zero Motorcycles στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, με τιμή από 27.590 ευρώ.

Βίντεο παρουσίασης της DSR/X.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Zero motorcycles στην Ελλάδα
Αυτό το e-bike φορτίζει με δικά του φωτοβολταϊκά (+video)
Είναι η Bobber η πιο όμορφη classic της Triumph; (+video)