Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το e-bike φορτίζει με δικά του φωτοβολταϊκά (+video)

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το e-bike φορτίζει με δικά του φωτοβολταϊκά (+video)

NEWSMOTO

Αυτό το e-bike φορτίζει με δικά του φωτοβολταϊκά (+video)

NEWSMOTO

Η Mokwheel παρουσίασε ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό ποδήλατο με ανεξάρτητο σύστημα ηλιακής φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Η Καναδική εταιρεία Mokwheel ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να δημιουργήσει μια εντελώς νέα και πρωτοποριακή σειρά ηλεκτρικών πατινιών. Στο ξεκίνημά της όντως ασχολήθηκε με τα πατίνια, ωστόσο γρήγορα αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να μπει και στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχοντας έτοιμη την τεχνολογία.

Μετά λοιπόν από 8 χρόνια η Mokwheel κατάφερε να κατασκευάσει ίσως το πιο πρωτοποριακό e-bike που έχουμε δει μέχρι στιγμής, το οποίο συνδυάζει τα κορυφαία χαρακτηριστικά ενός ποδηλάτου με την ελευθερία που προσφέρει ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο ονομάζεται Basalt και το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει είναι ένα σύστημα φόρτισης με ηλεκτρικά πάνελ τα οποία συνεργάζονται με έναν ειδικά σχεδιασμένο μετατροπέα. Παράλληλα, ο μετατροπέας χρησιμοποιείται και ως power bank για να φορτίζει συσκευές όπως το smartphone, το laptop, την κάμερα δράσης και φυσικά ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο, δεν πιάνουν πολύ χώρο και ουσιαστικά σου λύνουν μια και καλή το πρόβλημα της… πρίζας.

Όσο για το ποδήλατο; Το Basalt είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 750 W ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό και αποδίδει μέγιστη ροπή 90 Nm. Η Mokwheel αναφέρει ότι το ποδήλατο είναι ικανό να σκαρφαλώσει σε κλίσεις 20 μοιρών και σίγουρα είναι πολύ ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές χάρη στις ποιοτικές αναρτήσεις, φρένα και τροχούς. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 960 Wh και χαρίζει ικανοποιητική αυτονομία, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν σε απασχολεί καθώς αν μείνει από ενέργεια, απλά ανοίγεις τα πάνελ και φορτίζεις… αρκεί να μην είναι νύχτα!

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του Basalt.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Harley Davidson μπαίνει στα e-bikes!
Με e-bikes και e-scooters η κινητικότητα στην Αθήνα!
Ευρώπη: Προτεραιότητα στην μικροκινητικότητα και στα e-bikes