Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Ducati παρουσιάζει την XDiavel

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ducati παρουσιάζει την XDiavel

NEWSMOTO

Η Ducati παρουσιάζει την XDiavel

NEWSMOTO

Με σχήμα και επιδόσεις έξω από τα συνηθισμένα, η νέα XDiavel μπαίνει στον κόσμο των cruiser μοτοσυκλετών με τις αξίες Ducati, συνδυάζοντας έννοιες που φαινομενικά απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Advertisement
Advertisement

Τα ταξίδια και η άνεση συνδυάζονται με την απόδοση και το κράτημα μιας πραγματικής Ducati.

Ο νέος Testastretta DVT 1262 φέρνει κοντά τις δυο διαφορετικές αυτές προσωπικότητες της XDiavel, εξασφαλίζοντας δύναμη superbike και επίπεδη καμπύλη ροπής από τις χαμηλές στροφές και προς τα πάνω.

Η XDiavel αντιπροσωπεύει το συγκερασμό δυο κόσμων: αυτόν μιας μοτοσυκλέτας για μακρινά ταξίδια με άνεση και χαμηλές ταχύτητες και αυτόν της Ducati που χαρακτηρίζεται από το Ιταλικό στυλ, την τεχνολογική επιτήδευση και την υψηλή απόδοση. Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το Χ στην XDiavel: τη συγχώνευση δυο φαινομενικά διαφορετικών και απόμακρων κόσμων που ενώνονται σε μια μοτοσυκλέτα. Μια σύνθεση που και οι δυο κόσμοι είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι και χωρίς συμβιβασμούς.

Advertisement
Advertisement

Ο δικύλινδρος Ducati Testastretta DVT 1262 είναι ένας εντελώς καινούργιος κινητήρας, σύμφωνος με τις προδιαγραφές Euro 4, ο οποίος αποδίδει 152 ίππους. Το σύστημα Ride-by-Wire (RbW) είναι μια ηλεκτρονική διασύνδεση ανάμεσα στον κινητήρα και στο γκάζι, το οποίο δίνει το ιδανικό επίπεδο δύναμης, ανάλογα με το επιλεγμένο Πρόγραμμα Οδήγησης. Η δύναμη από τον κινητήρα δεν ρυθμίζεται αποκλειστικά από την ντίζα του γκαζιού, αντίθετα περνά από τη μονάδα ελέγχου η οποία, με βάση το σήμα που λαμβάνει, ρυθμίζει ηλεκτρονικά το άνοιγμα του γκαζιού.

Το RbW σύστημα έχει τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις για να ρυθμίζει την απόδοση της δύναμης: 152 Ίππους στην Sport Riding Διαμόρφωση, 152 Ίππους στην Touring Riding Διαμόρφωση και 100 Ίππους στην Urban Riding.

Advertisement

Ένα σημείο οπτικό και λειτουργικό της ΧDiavel που ξεχωρίζει είναι η εξάτμιση της. Είναι 2 σε 1 μ’ ένα σώμα και δυο τελικά. Οι λαιμοί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αφήνουν τον κινητήρα να φαίνεται, ενώ το κεντρικό σώμα έχει τοποθετηθεί μπροστά από τον πίσω τροχό, ώστε να είναι σχεδόν αόρατο.

Με τιμή στα 23.500 ευρώ η Ducati XDiavel είναι μοναδική.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ducati Custom Rumble: Στη 2η θέση η ελληνική συμμετοχή

Advertisement

Ducati Multistrada V4 το 2021

Superleggera V4: Η Dream Bike της Ducati (+video)