Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δέκα ίππους παραπάνω θα έχει το νέο BMW R1300GS

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δέκα ίππους παραπάνω θα έχει το νέο BMW R1300GS

NEWSMOTO

Δέκα ίππους παραπάνω θα έχει το νέο BMW R1300GS

NEWSMOTO

Δεν αργεί πλέον η στιγμή της επίσημης παρουσίασης της κορυφαίας adventure μοτοσικλέτας των Γερμανών.

Advertisement
Advertisement

Η αντίστροφη μέτρηση της επίσημης παρουσίασης του πολυαναμενόμενου R1300GS της BMW Motorrad έχει ξεκινήσει με τις φήμες να κάνουν λόγο για αποκάλυψη του μοντέλου στις BMW Motorrad Days στις αρχές Ιουλίου.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί το Φθινόπωρο, αλλά το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να έχουμε την πρώτη γεύση από το αγαπημένο GS.

Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι τώρα για το δημοφιλές boxer; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν προκύψει από επίσημα έγγραφα η νέα μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιεί έναν μεγαλύτερο boxer κινητήρα 1.300 κ.εκ. (σε σχέση με τα 1.254 κ.εκ. του R1250GS) ο οποίος θα αποδίδει σχεδόν δέκα περισσότερους ίππους από το υπάρχον μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη θα ανέβει στους 143,5 ίππους με τη ροπή να είναι επίσης ελαφρώς ανεβασμένη. Μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά θα έχουμε στο ψαλίδι το οποίο θα είναι πιο μακρύ κατά 14 χιλ. αλλά το συνολικό μήκος της μοτοσικλέτας θα είναι πιο μικρό και μάλιστα σημαντικά, κατά 58 χιλ.

Advertisement

Οι τροχοί θα είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, πιθανότατα με επιλογή σε χυτές ζάντες και ακτινωτές ζάντες. Τέλος, η μοτοσικλέτα θα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ραντάρ εμπρός και πίσω το οποίο θα παρέχει σύστημα Adaptive Cruise Control και Blind Spot Detection. Υπομονή μέχρι τον Ιούλιο για να δούμε την τελική μορφή της R1300GS.

Advertisement

photo credit: RideApart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
BMW Motorrad: Επιστρέφει το ηλεκτρικό σταντ;