Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW x NVIDIA: Μια μοτοσικλέτα για την Lara Croft

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW x NVIDIA: Μια μοτοσικλέτα για την Lara Croft

NEWSMOTO

BMW x NVIDIA: Μια μοτοσικλέτα για την Lara Croft

NEWSMOTO

Αν κάποιος θα μπορούσε να κατασκευάσει την απόλυτη μοτοσικλέτα για gamers αυτή θα ήταν η NVIDIA.

Advertisement
Advertisement

Η NVIDIA, για όσους ασχολούνται έστω και λίγο με το gaming, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε συστήματα που αφορούν τα γραφικά υπολογιστών έχοντας τεράστια εμπειρία στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Αν λοιπόν υπήρχε κάποιος ο οποίος θα ασχοληθεί να σχεδιάσει μια high tech gaming μοτοσικλέτα αυτή σίγουρα θα μπορούσε να είναι η NVIDIA.

Αυτήν την ιδέα είχε ο Ινδός σχεδιαστής Aaryaman Mistry ο οποίος φαντάστηκε πως θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό μοντέλο με χρήση τεχνολογίας από την NVIDIA. Για να δώσει ακόμα περισσότερη έμφαση στην ποιότητα της μοτοσικλέτας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως βάση μια BMW με στοιχεία από τη σειρά Vision AMBY.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα είναι φυσικά ηλεκτρική και άκρως φουτουριστική με την NVIDIA να έχει σχεδιάσει την μπαταρία και τους δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Βασικό στοιχείο στο κομμάτι των λειτουργιών είναι η απλότητα με την οποία μπορεί να οδηγήσει κανείς το μοντέλο. Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του μόνο το γκάζι και τα φρένα με τη μοτοσικλέτα να αναλαμβάνει να επιλέξει εκείνη το πρόγραμμα οδήγησης, το επίπεδο ισχύος, την εμπλοκή των συστημάτων ασφαλείας και πολλών ακόμα έχοντας φυσικά την απαραίτητη τεχνητή νοημοσύνη να υπολογίσει όλες τις παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, το σύστημα ανάρτησης είναι ίδιο εμπρός και τον πίσω με ψαλίδι σε κάθε τροχό και από μία ανάρτηση, ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι τύπου hub. Το πλαίσιο και οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα, ενώ όλα είναι ρυθμιζόμενα όσον αφορά τη γεωμετρία της μοτοσικλέτας. Προφανώς η BMW x NVIDIA είναι απλά ένα concept, ωστόσο καλό είναι να έχουμε έστω και μια μακρινή εικόνα του τι μας περιμένει στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)
Με ρεκόρ υποδέχεται το επετειακό 2023 η BMW Motorrad
Η BMW Motorrad δημιουργεί δικό της ενιαίο πρωτάθλημα με F900R (+video)

Advertisement