Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW M1000RR ισοπεδώνει BMW M5 CS στην μάχη των… M (+video)

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BMW M1000RR ισοπεδώνει BMW M5 CS στην μάχη των… M (+video)

NEWSMOTO

BMW M1000RR ισοπεδώνει BMW M5 CS στην μάχη των… M (+video)

NEWSMOTO

Η εξωτική BMW M1000RR έρχεται αντιμέτωπη με την επιβλητικό BMW M5 CS και το αποτέλεσμα είναι συντριπτικά υπέρ της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που η BMW M αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μοτοσικλέτες της γερμανικής μάρκας τα πράγματα πήραν μια διαφορετική, πιο πικάντικη τροπή. Ιδιαίτερα με την έλευση της M1000RR τα πράγματα ξέφυγαν καθώς η μοτοσικλέτα είχε τεχνολογία αγώνων συνοδευόμενη από την εμπειρία του τμήματος M της εταιρείας.

Όλοι λοιπόν ανυπομονούσαν να δουν για πρώτη φορά μια ενδοοικογενειακή κόντρα μεταξύ της εκρηκτικής μοτοσικλέτας και ενός μοντέλου αυτοκινήτου που έχει επιμεληθεί η BMW M. Οι άνθρωποι του Carwow σε συνεργασία με το Bike World αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια «κόντρα» βάζοντας απέναντι την M1000RR και την πανίσχυρη M5 CS.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα λίγο έως πολύ θα μπορούσε να το μαντέψει κάποιος, ωστόσο η έκταση της επικράτησης της μοτοσικλέτας ήταν εντυπωσιακή. Η «κόντρα» χωρίστηκε σε τρία επίπεδα, επιτάχυνση από στάση, επιτάχυνση εν κινήσει και επιβράδυνση. Στη διαδικασία επιτάχυνσης από στάση η μοτοσικλέτα απλά διαλύει το αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι ο αναβάτης δεν χρησιμοποιεί το σύστημα υποβοήθησης της εκκίνησης (Launch Control).

Τα καλύτερα έρχονται στην εν κινήσει επιτάχυνση. Αρχικά ζητείται από τον αναβάτη της M1000RR να επιταχύνει με 4η σχέση από 100 χλμ/ώρα. Κερδίζει εύκολα. Στη συνέχεια επιταχύνει με 5η σχέση. Κερδίσει επίσης εύκολα. Το αποκορύφωμα είναι ότι του ζητείται να επιταχύνει με 6η σχέση, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση κερδίζει έστω και οριακά. Η μοναδική δοκιμασία που βγαίνει νικήτρια η BMW M5 CS είναι η επιβράδυνση, παρά το γεγονός ότι και εκεί η M1000RR είναι κοντά!

Advertisement

Δείτε το βίντεο της μάχης των «M».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρατηθείτε γερά γιατί πλησιάζει η ολοκαίνουρια BMW R1300GS (+video)
Με ποιους κινητήρες θα συνεχίσουν οι BMW Μ;
Ιεροσυλία! Μετατροπή ιστορικών BMW σε ηλεκτρικά (+video)