Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ιεροσυλία! Μετατροπή ιστορικών BMW σε ηλεκτρικά (+video)

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιεροσυλία! Μετατροπή ιστορικών BMW σε ηλεκτρικά (+video)

NEWSMOTO

Ιεροσυλία! Μετατροπή ιστορικών BMW σε ηλεκτρικά (+video)

NEWSMOTO

Εργαστήριο στη Γαλλία παρουσίασε ηλεκτρικό κιτ βελτίωσης για ιστορικές BMW με την μπαταρία σε σχήμα boxer!

Advertisement
Advertisement

Για αρκετούς λάτρεις παλαιών μοντέλων μοτοσικλέτας αποτελεί όνειρο ζωής η ανακατασκευή ενός ιστορικού μοντέλου. Ιδιαίτερα στα μοναδικά boxer της BMW παλαιότερων δεκαετιών υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία που ακολουθεί τις εργασίες με πολλούς αποκλειστικούς οίκους βελτίωσης να παρέχουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και υπηρεσίες, ενώ και η ίδια η BMW Motorrad βοηθάει τους πελάτες να βρουν γνήσια εξαρτήματα για τις ιστορικές R.

Όταν λοιπόν πέφτει στην αντίληψή μας η δημιουργία μιας εταιρείας στη Γαλλία πως μετατρέπει παλιές BMW R σε ηλεκτρικές τότε, λυπάμαι, αλλά έχουμε να κάνουμε με ιεροσυλία. Στο Παρίσι λοιπόν, η εταιρεία Mototherapy παρουσίασε ένα νέο concept με το οποίο θα μετατρέπει τις ιστορικές BMW σε ηλεκτρικές διατηρώντας την boxer δομή του κινητήρα. Αφορμή είναι κυρίως ο νέος νόμος χαμηλών ρύπων στη Γαλλία που έχει γίνει ιδιαίτερα σκληρός και ουσιαστικά βγάζει εκτός κάδρου τις ιστορικές μοτοσικλέτες παλαιάς τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Η Mototherapy ονομάζει το νέο project Ride Mercury και έχει ξεκινήσει μια καμπάνια συγκέντρωσης πόρων για να μπορέσει να κατασκευάσει το σύνολο και να το έχει διαθέσιμο μέχρι το 2025. Ο ηλεκτροκινητήρας Ride Mercury θα είναι ενσωματωμένος στον πίσω τροχό και θα έχει απόδοση 13,4 ίππους και 200 Nm ροπής με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 110 χλμ/ώρα. Η «boxer» μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 10 kWh και η αυτονομία θα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του Ride Mercury είναι ότι ο καθένας θα μπορεί να το αγοράσει και να το προσαρμόσει ο ίδιος στη μοτοσικλέτα του καθώς οι βάσεις στήριξης είναι ίδιες με τις υπάρχουσες της μοτοσικλέτας. Το κόστος ωστόσο είναι τσουχτερό καθώς η Mototherapy θα χρεώσει 14.000 ευρώ για το κιτ, ενώ με ακόμα 5.500 ευρώ θα πάρει το premium κιτ που περιλαμβάνει αναρτήσεις, ειδική streamliner σέλα και οπτικές αναβαθμίσεις.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του project Ride Mercury.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: