Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Benelli: Η μεγάλη επιστροφή του «ανεμοστρόβιλου»

Ελλάδα 5:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Benelli: Η μεγάλη επιστροφή του «ανεμοστρόβιλου»

NEWSMOTO

Benelli: Η μεγάλη επιστροφή του «ανεμοστρόβιλου»

NEWSMOTO

Η Benelli λάνσαρε στο Μιλάνο την εντυπωσιακή Tornado Naked Twin 500 και μας γέμισε με αναμνήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε η Benelli την εποχή της συνεργασίας με τον Alejandro de Tomaso τη δεκαετία του 1970 και του 1980 αναγκαστικά έλαβε τέλος το 1989 όταν ο Αργεντινός επιχειρηματίας αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Η Benelli έπρεπε να κάνει κάτι και γι’αυτό προσέλαβε τον Andrea Merloni ο οποίος είχε το δικό του όραμα για την εταιρεία.

Ο Merloni, έχοντας ήδη καλές σχέσεις με τον John Bloor της Triumph, αποφάσισε να ακολουθήσει έναν νέο δρόμο για την Benelli προχωρώντας σε μια ριζικά ανανεωμένη στιλιστική και τεχνολογική πρόταση. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η Tornade Tre 900, μια σπορ μοτοσικλέτα με τρικύλινδρο κινητήρα 900 κ.εκ. με πολύ δυναμικές επιδόσεις και κυρίως καινοτόμες σχεδιαστές λύσεις όπως η τοποθέτηση του ψυγείου και των βεντιλατέρ στην ουρά της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Η Benelli πλέον έχει περάσει σε μια εντελώς νέα εποχή η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από τις καλύτερες της ιστορίας της. Όπως είναι λογικό, η εταιρεία δεν ξεχνάει το παρελθόν της και το 2023 ετοιμάζει μια ιστορική επιστροφή που δεν είναι άλλη από την Tornado Naked Twin 500. Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα είναι πολύ δυναμική με ξεχωριστό το φωτιστικό σώμα εμπρός, την αιχμηρή ουρά και μυώδες ρεζερβουάρ.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά 500 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47,6 ίππους και 46 Nm ροπής. Συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και σύγχρονο σύστημα ψεκασμού, ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Το πλαίσιο είναι καινούριο, ατσάλινο χωροδικτύωμα και οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλ. εμπρός της Marzocchi και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 320 χιλ. ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών.

Advertisement

Το νέο Benelli Tornado Naked Twin 500 αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα στο δεύτερο μισό του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται το Benelli RCX 185
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Benelli RCX 185;
Δοκιμή: Benelli Leoncino 500