Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σοκαριστική έξοδος του Joan Mir στην Αυστρία (+video)

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκαριστική έξοδος του Joan Mir στην Αυστρία (+video)

NEWSMOTO

Σοκαριστική έξοδος του Joan Mir στην Αυστρία (+video)

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της Suzuki κυριολεκτικά πέταξε στον αέρα στο ξεκίνημα του MotoGP στο Red Bull Ring.

Advertisement
Advertisement

Όταν κάτι στραβώσει από την αρχή συνήθως όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά γίνεται και χειρότερο. Απόδειξη αυτού είναι η πορεία του Joan Mir το 2022 με τον αναβάτη της Suzuki να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 13 αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει τερματίσει μόλις στους 7 και δεν έχει ανέβει καμία φορά στο βάθρο.

Εκτός από αυτό, η Suzuki ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα MotoGP πριν από μερικές εβδομάδες και ο Ισπανός δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα μέχρι στιγμής, παρότι έχει συνδεθεί αρκετές φορές με την ομάδα της Repsol Honda.

Advertisement
Advertisement

Στην Αυστρία η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον χειροτέρεψε για τον Mir καθώς στην αρχή του αγώνα είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να πετάξει στον αέρα και να προσγειωθεί άτσαλα στην αμμοπαγίδα.

Ο Mir μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε διαλύσει τους συνδέσμους στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του. Οι γιατροί ακινητοποίησαν το πόδι χαμηλά και προχώρησαν σε περαιτέρω εξετάσεις για να διευκρινιστεί ο χρόνος αποθεραπείας του αναβάτη της Suzuki.

Advertisement

Ο Mir δήλωσε μετά τον αγώνα: «Θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ήμουν τυχερός. Οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν κάταγμα σε κάποια κόκαλα και στον αστράγαλο».

Η μαγνητική που πραγματοποιήθηκε δύο 24ωρα μετά το ατύχημα επιβεβαίωσε τη σοβαρή ζημιά στον αστράγαλο με αποτέλεσμα ο Mir να πρέπει να μείνει για 15 ημέρες εκτός δράσης. Ο πρωταθλητής του 2020 δεν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα του Misano στις 4 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στον αγώνα του Aragon.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023
Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)
MotoGP Αυστρίας: Νικητής ο Bagnaia, στο βάθρο o Quartararo