Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Από την πλατεία Κοτζιά η έναρξη του Gentleman’s Ride

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από την πλατεία Κοτζιά η έναρξη του Gentleman’s Ride

NEWSMOTO

Από την πλατεία Κοτζιά η έναρξη του Gentleman’s Ride

NEWSMOTO

Το Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) γεννήθηκε στο Brown Fox του Perth της δυτικής Αυστραλίας το 2012.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα ξεκίνησε από μια φωτογραφία του πρωταγωνιστή της σειράς Mad Men, ντυμένου με ένα κομψό κοστούμι επάνω σε μια κλασσική  μοτοσυκλέτα, δίνοντας έτσι την αφορμή στους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης, για μια «βόλτα» με ενδυματολογικό κώδικα, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να σπάσουν το αρνητικό συνήθως στερεότυπο του άνδρα μοτοσυκλετιστή.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε την ίδια μέρα σε 64 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσε πάνω από 2.500 μοτοσυκλετιστές και ενθάρρυνε τους διοργανωτές της να δουν πώς η δυναμική αυτής της εκδήλωσης μπορεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει κάποιο καλό σκοπό. Μέσα στις 64 πόλεις της πρώτης εκδήλωσης το 2012 ήταν και η Αθήνα με πολύ λίγες συμμετοχές, που όμως με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκαν.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που συμμετέχουν ανελλιπώς κάθε χρόνο γεγονός που έχει ενθαρρύνει ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Το event έχει φιλανθρωπικό σκοπό με τους δικυκλιστές να βολτάρουν βάζοντας ένα λιθαράκι στην έρευνα κατά του καρκίνου του προστάτη αλλά και στη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την πρόληψη των αυτοκτονιών και της ανδρικής ψυχικής υγείας. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο Ride είναι να φοράτε το κράνος σας. Η διαδρομή έχει σημείο έναρξης την πλατεία Κοτζιά και τερματισμού τον λόφο Λυκαβηττού ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως την φετινή εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηνών κος Κώστας Μπακογιάννης.

Advertisement

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι κάθε χρόνο ο επίσημος εισαγωγέας των μοτοσυκλετών Triumph στη χώρα μας, ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. 

Advertisement

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα, gentlemansride.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Στις 22 Μαίου στην Αθήνα επιστρέφει το Distinguished Gentleman’s Ride
Distinguished Gentleman’s Ride Athens 2021
Η ELF στο The Distinguished Gentleman’s Ride