Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίστευτο drone με κινητήρα από GSX-R1000 (+video)

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο drone με κινητήρα από GSX-R1000 (+video)

NEWSMOTO

Απίστευτο drone με κινητήρα από GSX-R1000 (+video)

NEWSMOTO

Πρώην μηχανικός της Suzuki κατασκεύασε ένα απίθανο drone με κινητήρα από GSX-R1000.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί φίλοι της Suzuki και ιδιαίτερα της θρυλικής Hayabusa, θα έχετε ακούσει το όνομα Kunio Arase. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους μηχανικούς της Suzuki ο οποίος συμμετείχε σε ιστορικά μοντέλα της εταιρείας όπως η GSX-R και η Hayabusa.

Πλέον ο Ιάπωνας έχει αποσυρθεί από την Suzuki, ωστόσο ασχολείται με διάφορα project μηχανολογίας μαζί με τον συνεργάτη του Yoshihiro Aizawa. Το τελευταίο επίτευγμα των δύο μηχανικών είναι η παρουσίαση ενός απίστευτου drone.

Στην Έκθεση Fifth Nagoya Robodex αποκάλυψαν το AZ-1000, ένα μοναδικό drone το οποίο δεν κινείται με κάποιον ηλεκτροκινητήρα όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά έναν θερμικό κινητήρα. Μάλιστα το μηχανικό σύνολο δεν είναι κάποιο τυχαίο καθώς πρόκειται για τον τετρακύλινδρος 1000άρη του GSX-R1000!

Advertisement
Advertisement

Ο Arase δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με drone τα οποία χρησιμοποιούν κινητήρα μοτοσικλέτας. Πριν από έναν χρόνο είχε κατασκευάσει ένα πρωτότυπο με κινητήρα από GSX-R250, αλλά τώρα πήγε σε άλλο επίπεδο τις δημιουργίες του.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχε να ξεπεράσει ο πρώην μηχανικός της Suzuki ήταν να μειώσει ή να εξολοθρεύσει εντελώς τους κραδασμούς του κινητήρα. Για αυτόν το λόγο τοποθέτησε έναν διπλό άξονα ισορροπίας πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Advertisement

Το δεύτερο σημαντικό πράγμα ήταν η μείωση του βάρους, κάτι που έγινε με ειδικά υλικά και εξαρτήματα ελαφρού κράματος. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό και ο Arase αναφέρει ότι μπορεί να πετάξει για 6 συνεχόμενες ώρες και να κουβαλήσει σχεδόν 150 κιλά βάρους.

Advertisement

Το AZ-1000 δεν θα γίνει διαθέσιμο για ιδιωτική χρήση καθώς στόχος της εταιρείας Arase Aizawa Aerospatiale είναι να το διαθέσει σε υπηρεσίες άμεσης επέμβασης όπως πυροσβεστική και αστυνομία για γρήγορες και ουσιαστικές επιχειρήσεις.

Βίντεο του drone του Arase.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Suzuki GSX-S1000GT
Suzuki V-Strom 1050: Εξοπλισμός από το… πάνω ράφι (+video)
Πληθαίνει η γκάμα των scooter της Suzuki (vid)