Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αγγίξαμε το QJMotor SRK 400

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγγίξαμε το QJMotor SRK 400

NEWSMOTO

Αγγίξαμε το QJMotor SRK 400

NEWSMOTO

Πήραμε τους δρόμους για να δούμε από κοντά ένα από τα πρώτα μοντέλα της QJMotor στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Οι μοτοσικλέτες της QJMotor έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά της χώρας μας με τα πρώτα μοντέλα να έχουν φτάσει ήδη στα καταστήματα του δικτύου της Γκοργκόλης Α.Ε. Αποφασίσαμε λοιπόν να πάμε να δούμε από κοντά ένα από τα πρώτα μοντέλα που είναι διαθέσιμα και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι αν όντως η πολλά υποσχόμενη μάρκα έχει ότι χρειάζεται για να κερδίσει τη θέση που της αξίζει στην ελληνική αγορά.

Το μοντέλο που επιλέξαμε να… αγγίξουμε ήταν το SRK 400, μια naked μοτοσικλέτα η οποία από τις εικόνες και μόνο μας είχε εντυπωσιάσει με την σχεδίασή της. Ομολογουμένως, το γυμνό μοντέλο της QJMotor είναι ακόμα πιο ελκυστικό όταν το δεις από κοντά έχοντας πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τον παρατηρητή να σταθεί από πάνω του και να το διερευνήσει.

Σύγχρονες σχεδιαστικές πινελιές

Advertisement
Advertisement

Το μάτι, από την πρώτη στιγμή, δεν μπορεί να αποφύγει το πορτοκαλί πλαίσιο χωροδικτύωμα από ατσάλι στο οποίο εδράζεται το αμορτισέρ και ενώνεται με το ψαλίδι. Λίγο πιο πίσω, το σωληνωτό ψαλίδι θυμίζει χειροποίητες κατασκευές από κάποιο ευρωπαϊκό γκαράζ, ενώ η βάση της πινακίδας χαμηλά στον τροχό αποδεικνύει τις premium καταβολές της μοτοσικλέτας.

Ένα πράγμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η ποιότητα στο φινίρισμα της μοτοσικλέτας. Κοιτάζοντας από κοντά τον κινητήρα για παράδειγμα, το σύνολο είναι πολύ προσεκτικά βαμμένο με το λογότυπο της QJMotor να δεσπόζει. Επιπλέον, η εξάτμιση είναι χαμηλά τοποθετημένη, αφήνοντας εκτεθειμένη την λιλιπούτεια ουρά, δίνοντας μια σπορ αισθητική στο μοντέλο.

Advertisement

Ανάλαφρο και εργονομικά πρακτικό

Η μάσκα εμπρός θυμίζει την σειρά Z των Kawasaki με το διπλό «θυμωμένο» προβολέα, ενώ πολύ ιδιαίτερες είναι και οι ζάντες με πολλαπλά μπράτσα. Ανεβαίνοντας στη σέλα της μοτοσικλέτας η θέση οδήγησης σε φέρνει σε επιθετική στάση, έτοιμος να διασκεδάσεις σε κάθε καθημερινή μετακίνηση. Τα πόδια φτάνουν εύκολα στην άσφαλτο, η σέλα είναι άνετη και ευρύχωρη, ενώ σταματημένη η μοτοσικλέτα σου δίνει μια ανάλαφρη αίσθηση.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η SRK 400 είναι εξοπλισμένη με έναν δικύλινδρο κινητήρα 400 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 41,5 ίππους και 37 Nm ροπής. Το βάρος της είναι στα 186 κιλά (γεμάτο), οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα έχουν δύο δίσκους εμπρός και ABS της Bosch.

Εν κατακλείδι

Advertisement

Γνωρίζαμε ότι η QJMotor έχει ποιοτικά και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα, καθώς τα είχαμε συναντήσει πρώτη φορά το 2021 στην EICMA στο Μιλάνο. Από κοντά η SRK 400 επιβεβαιώνει αυτά που ήδη γνωρίζαμε καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο, όμορφο και ποιοτικά φινιρισμένο δίκυκλο. Το πρώτο δείγμα από την QJMotor είναι πολύ θετικό και μένει να οδηγήσουμε το μοντέλο για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Θυμίζουμε ότι η QJMotor θα βρίσκεται στον Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μαρτίου στον χώρο του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Φλοίσβο.

Όλα τα στοιχεία του QJMotor SRK 400 ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Περιμένοντας τα 700άρια της QJMotor
Ποια μοντέλα της QJMotor μπορείς να αγοράσεις σήμερα; (+video)
Ο κολοσσός QJMotor στην Ελλάδα