Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ακόμα πιο αυθεντική η νέα BMW R 12 nineT

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα πιο αυθεντική η νέα BMW R 12 nineT

NEWSMOTO

Ακόμα πιο αυθεντική η νέα BMW R 12 nineT

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad γιορτάζει τα 10 χρόνια της R nineT με μια ειδική έκδοση της κλασικής roadster.

Advertisement
Advertisement

Έχουν περάσει κιόλας δέκα χρόνια από την στιγμή που η BMW Motorrad παρουσίαζε πίσω στο 2013 ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, την R nineT. Η μοτοσικλέτα είχε κάνει αίσθηση εκείνη την εποχή για τον τολμηρό σχεδιασμό και την προσέγγιση που ακολούθησαν οι Γερμανοί και που τελικά οδήγησε σε ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο στην γκάμα της BMW.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που αγάπησε το κοινό του R nineT είναι η ευκολία στο customizing, κάτι που και η ίδια η BMW Motorrad ενστερνίστηκε παρουσιάζοντας πολλαπλές εκδόσεις της μοτοσικλέτας. Για να γιορτάσει λοιπόν τα 10 χρόνια του μοντέλου και παράλληλα τα 100 χρόνια από την ίδρυση της μάρκας, η BMW αποφάσισε να δημιουργήσει την ειδική έκδοση R 12 nineT για το 2023.

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW R 12 nineT είναι μία αυθεντική, ισχυρή, κλασική roadster που βασίζεται φυσικά στον δικύλινδρο boxer κινητήρα των 1.170 κ.εκ. Γύρω από τον εικονικό κινητήρα είναι χτισμένη η ιδιαίτερη αυτή roadster η οποία δίνει έμφαση στις BMW παλαιότερων εποχών. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει ο στρογγυλός προβολέας LED ο οποίος συνοδεύεται με τα κλασικά διπλά στρογγυλά όργανα και το φαρδύ τιμόνι.

Το ρεζερβουάρ θυμίζει έντονα τα παλιά μοντέλα GS της BMW, ενώ η ουρά είναι μονή με το κάλυμμα στο πίσω μέρος να θυμίζει cafe racer. Το σύστημα εξάτμισης βγαίνει στην αριστερή πλευρά με διπλό τελικό και κωνικές απολήξεις, ενώ οι τροχοί είναι ακτινωτοί 17 ιντσών. Το νέο μοντέλο της BMW Motorrad θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)

Advertisement