Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το πιο ακριβό Yamaha TMAX

Ελλάδα 4:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο ακριβό Yamaha TMAX

NEWSMOTO

Αυτό είναι το πιο ακριβό Yamaha TMAX

NEWSMOTO

Έχουμε δει πολλά T-MAX, αλλά το συγκεκριμένο ξεπερνάει κάθε φαντασία… και πορτοφόλι.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha, στο τέλος του 2021 μας αποκάλυψε το ανανεωμένο της T-MAX, ένα ισχυρό σπορ scooter το οποίο έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στην 20ετή παρουσία του στις αγορές του κόσμου. Ένα στοιχείο που έκανε πάντα το T-MAX να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα customizing που έδινε η Yamaha στο μοντέλο, κάτι που εκτιμήθηκε πολύ από τους φανατικούς του είδους.

Ο γαλλικός οίκος βελτίωσης Ortolani είχε μια ιδιαίτερη παραγγελία από έναν αντιπρόσωπο της Yamaha στη Νίκαια (της Γαλλίας), να κατασκευάσει την πιο «ιδιαίτερη» ειδική έκδοση του T-MAX. Διακαής πόθος του αντιπροσώπου ήταν να γίνει το μεγάλο scooter της Yamaha ακόμα πιο σπορ και να έχει την όψη μιας superbike μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Στο πρώτο τμήμα του scooter που επενέβη η Ortolani ήταν στο πλαίσιο το οποίο άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και ενισχύθηκε σε διάφορα σημεία. Προστέθηκε ένα αλουμινένιο ρεζερβουάρ πιο ελαφρύ, τα φέρινγκ είναι από ανθρακονήματα, ενώ τα φωτιστικά σώματα προέρχονται από R1. Στο πίσω μέρος τα φώτα είναι της Kellerman, ενώ οι τροχοί είναι δανεισμένη από την Aprilia RSV4 των 17 ιντσών που αντικαθιστούν εκείνους των 15 ιντσών του στάνταρ T-MAX.

Στα φρένα δεν έχουμε αλλαγές, ωστόσο στο σύστημα μετάδοσης έχει τοποθετηθεί αλυσίδα αντί για ιμάντα και η οθόνη πληροφοριών είναι επίσης διαφορετική. Όσο για τον κινητήρα, ο δικύλινδρος των 560 κ.εκ. διαθέτει κιτ αναβάθμισης της Malossi το οποίο επιτρέπει την ισχύ να ξεπεράσει τους 50 ίππους. Αυτό σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους κάτω από τα 200 κιλά χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο scooter. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο χρωματισμός, ο οποίος προέρχεται από το σκούρο πράσινο της Porsche GT3 RS και το κίτρινο της Lotus. Όλα τα παραπάνω είναι όντως εντυπωσιακά, αλλά η τιμή του scooter κόβει την ανάσα καθώς κοστίζει 45.000 ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha; (+video)
Αγωνιστικό DNA στην Yamaha R1 GYTR του 2023
Yamaha: Νέοι χρωματισμοί για τα R3 και R7

Advertisement