Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι είναι η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha; (+video)

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha; (+video)

NEWSMOTO

Τι είναι η φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha; (+video)

NEWSMOTO

Μέσα από τη συγκεκριμένη φιλοσοφία δημιουργήθηκαν μοντέλα όπως το XSR 125 Legacy.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha πριν από μερικά χρόνια ίδρυσε ένα ιδιαίτερο τμήμα το οποίο είχε να κάνει με την κληρονομιά και το customizing στα παλιότερα μοντέλα της. Μέσα από αυτό το τμήμα Yamaha Yard Built, οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας βρήκαν μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουν και τη δική τους σειρά vintage μοντέλων τα οποία βασίστηκαν πάνω στην φιλοσοφία Faster Sons.

Η φιλοσοφία Faster Sons βασίζεται στον σεβασμό των θρυλικών μοντέλων του παρελθόντος της Yamaha, τα οποία κυριάρχησαν και έθεσαν τις βάσεις για την εκτόξευση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε μοντέλο που ακολουθεί τη συγκεκριμένο φιλοσοφία διαθέτει διαχρονικό στυλ, αυθεντική προσέγγιση και μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο.

Παράλληλα, όμως στο τεχνικό επίπεδο οι μοτοσικλέτες είναι εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες της Yamaha, οι οποίες διασφαλίζουν ποιότητα στην οδήγηση, εξαιρετικές επιδόσεις και ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό δείγμα της φιλοσοφίας Faster Sons είναι η νέα Yamaha XSR125 Legacy. Η ειδική έκδοση του μικρότερου μέλους της οικογένειας των XSR είναι αφιερωμένη στην κληρονομία της Yamaha ακολουθώντας μια ρετρό αισθητική.

Το Legacy ξεχωρίζει αμέσως από τις χρυσές ακτινωτές ζάντες και τον ιδιαίτερο χρωματισμό ο οποίος συνδυάζει το μαύρο, το χρυσό και το ασημί. Χαρακτηριστικές είναι οι ασημί και χρυσές λωρίδες που διατρέχουν το ρεζερβουάρ, ενώ λεπτομέρειες υπάρχουν επίσης στο εμπρός φτερό, στα πλαϊνά καπάκια, στην ουρά και στο στρογγυλό προβολέα.

Advertisement

Ο κινητήρας του XSR 125 Legacy είναι ο δοκιμασμένος μονοκύλινδρος 124 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 14,7 ίππους και 11,5 Nm ροπής με τη βοήθεια του συστήματος VVA στις βαλβίδες. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 140 κιλά γεμάτο, ενώ για την διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά ευθύνονται οι ποιοτικές αναρτήσεις, το κορυφαίο περιμετρικό πλαίσιο και τα φρένα.

Advertisement

Η XSR125 Legacy είναι διαθέσιμη σε μαύρο χρωματισμό Historic Black στην τιμή των 4.990 ευρώ, ενώ μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις ανάλογες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης (27 ετών, 6 έτη δίπλωμα, 5 μαθήματα).

Βίντεο παρουσίασης του XSR125 Legacy.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Yamaha: Νέοι χρωματισμοί για τα R3 και R7
Yamaha: Προσομοιωτής σε βοηθάει να διαλέξεις μοτοσικλέτα (+video)
Yamaha: Αυτά είναι τα motocross μοντέλα για το 2023 (+video)