Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το πανίσχυρο ηλεκτρικό Ecooter (+video)

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πανίσχυρο ηλεκτρικό Ecooter (+video)

NEWSMOTO

Αυτό είναι το πανίσχυρο ηλεκτρικό Ecooter (+video)

NEWSMOTO

Πολλοί μπορεί να μη γνωρίζεται την Ecooter, ωστόσο καλό είναι να την μάθετε διότι έχει στην γκάμα της ένα από τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά scooter.

Advertisement
Advertisement

Την κινεζική μάρκα Ecooter την γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια όταν παρουσίασε για πρώτη φορά τα πρώτα της ηλεκτρικά scooter. Η μάρκα προσέλκυσε το κοινό και περισσότερες από 32 χώρες ενδιαφέρθηκαν να ρίξουν στην αγορά τα μοντέλα της Ecooter με την Ελλάδα να είναι μια από αυτές μέσω της Motoway (Benelli, SuperSoco).

Στην γκάμα της Ecooter μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά, ποιοτικά και αποδοτικά scooter, ιδιωτικής και επαγγελματικής χρήσης. Ένα όμως είναι εκείνο που κάνει τα βλέμματα να γυρίζουν και δεν είναι άλλο από το E5, ιδιαίτερα στην έκδοση High Performance. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό scooter με όμορφο σχεδιασμό, κορυφαίες τεχνικές λύσεις και επιδόσεις που σε κάνουν να ξεχάσεις τους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το E5 HP είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 10,7 ίππων (8kW) και 265 Nm ροπής! Οι επιταχύνσεις είναι κορυφαίες και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 100 χλμ/ώρα, ενώ διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων με γρανάζια και αλυσίδα στη μετάδοση, κάτι που δεν συναντάμε εύκολα σε scooter αυτής της κατηγορίας. Στην απλή έκδοση Standard το E5 διαθέτει κινητήρα με 195 Nm ροπής και τελική ταχύτητα στα 80 χλμ/ώρα.

Το E5 είναι εξοπλισμένο με δύο μπαταρίες Samsung οι οποίες είναι ικανές να δώσουν αυτονομία 200 χιλιομέτρων στην έκδοση HP, ανάλογα φυσικά με τον τρόπο οδήγησης. Στην απλή έκδοση Standard οι μπαταρίες είναι 65V/30Ah, ενώ στην HP έκδοση οι μπαταρίες είναι 64V/42Ah. Η φόρτιση γίνεται σε περίπου δύο ώρες (95%), ενώ οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες και μπορούν να φορτιστούν είτε στο σπίτι είτε πάνω στο scooter.

Advertisement

Το πλαίσιο του scooter είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ το ψαλίδι αλουμινένιο. Στα φρένα συναντάμε σύστημα ABS και οι τροχοί είναι 14 ιντσών εμπρός και 13 ιντσών πίσω, ενώ το βάρος του E5 είναι 130 κιλά χωρίς τις μπαταρίες. Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός του ηλεκτρικού scooter, καθώς διαθέτει φώτα LED, θύρα φόρτισης USB, οθόνη TFT 6,8 ιντσών, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, όπισθεν, συναγερμό, αποθηκευτικό χώρο για 2 jet κράνη και σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας. Η τιμή του E5 HP είναι στα 7.862 ευρώ, ενώ με την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» η τιμή μειώνεται στα 6.262 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του E5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γνωρίζετε ποιο είναι το πρώτο δίκυκλο της Suzuki; (+video)
Πέντε δίχρονες μοτοσικλέτες που θα ήθελες στο γκαράζ σου
Αυτή είναι η πρώτη roadster του Keanu Reeves (+video)

Advertisement