Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά

NEWSMOTO

Aprilia RSV4 XTrenta: Τεχνολογία MotoGP, 230 ίπποι και 165 κιλά

NEWSMOTO

Η Aprilia παρουσίασε στο Misano το απόλυτο «όπλο» πίστας γεμάτο με τεχνολογία από το MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Στη διάρκεια του Grand Prix του San Marino για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP η Aprilia αποκάλυψε το νέο της υπερόπλο στην κατηγορία των superbikes. Πρόκειται για την RSV4 XTrenta, μια ειδική έκδοση της κορυφαίας σπορ ιταλικής μοτοσικλέτας, η οποία έρχεται «φορτωμένη» με τεχνολογικές λύσεις από το MotoGP και όλη την εμπειρία του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia Racing τα τελευταία δύο χρόνια.

Η XTrenta, εκτός από τις αναβαθμισμένες τεχνικές τις λύσεις, κουβαλάει και μια ιδιαίτερη κληρονομιά στα φέρινγκ της. Η μοτοσικλέτα είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια (εξού και το όνομα Trenta), από την κατάκτηση του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Grand Prix της Aprilia πίσω στο 1992. Εκείνη τη χρονιά ο Ιταλός αναβάτης Alessandro Gramigni με μια RS125 κατακτούσε τον τίτλο στην κατηγορία GP125 και έβαζε για τα καλά την Aprilia στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων μοτοσικλέτας. Η ιστορία που ακολούθησε ήταν γεμάτη τίτλους και νίκες.

Advertisement
Advertisement

Πάμε όμως στην RSV4 XTrenta. Το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε η Aprilia είναι η αεροδυναμική. Η κορυφαία superbike από το Noale είναι εξοπλισμένη με τελευταίας γενιάς αεροδυναμικό πακέτο το οποίο έχει κατασκευαστεί με την τεχνική PAN της ομάδας στο MotoGP. Εκτός από τα μελετημένα εμπρός φτερά η XTrenta διαθέτει και το αεροδυναμικό φτερό κάτω από το ψαλίδι το οποίο έχουμε δε να χρησιμοποιείται ευρέος στο MotoGP. Η Aprilia αναφέρει ότι το νέο αεροδυναμικό πακέτο αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 25%!

Στο κομμάτι του κινητήρα έχουν γίνει επίσης σημαντικές επεμβάσεις. Ο V4 κινητήρας των 1.099 κ.εκ. έχει δεχτεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia με αποτέλεσμα η ισχύς να έχει ανέβει στους 230 ίππους. Σε αυτό έχει συμβάλει η ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της SC-Project από τιτάνιο και ανθρακονήματα, ενώ η Taleo Tecnoracing έχει αναλάβει το σύστημα ψύξης της μοτοσικλέτας και η Sprint το σύστημα εισαγωγής αέρα.

Advertisement

Ιδιαίτερα «κοσμήματα» έχουμε και στις αναρτήσεις της XTrenta με την Andreani να έχει αναλάβει να αναβαθμίσει πλήρως το σύστημα της Ohlins. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330mm, οι τροχοί είναι μαγνησίου της Marchesini και το βάρος της μοτοσικλέτας έχει μειωθεί στα 165 κιλά. Η RSV4 XTrenta θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 100 μονάδες και η τιμή της έχει οριστεί στις 50.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP 2022: Ιστορική νίκη για τον Aleix Espargaro και την Aprilia
APRILIA SR GT: Το πρώτο “urban adventure” σκούτερ της Aprilia (+video)
Online κράτηση για εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής σε Aprilia και Moto Guzzi