Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό είναι το e-bike που μπαίνει στη θάλασσα (+video)

Ελλάδα 1:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το e-bike που μπαίνει στη θάλασσα (+video)

NEWSMOTO

Αυτό είναι το e-bike που μπαίνει στη θάλασσα (+video)

NEWSMOTO

Η Manta5 από τη Νέα Ζηλανδία παρουσίασε ένα πρωτοποριακό e-bike θαλάσσης με υδροπτέρυγο.

Advertisement
Advertisement

Ο πιο κοντινός τρόπος διασκέδαση ενός μοτοσικλετιστή στη θάλασσα είναι τα Jet Ski τα οποία έχουν τον τρόπο να προσφέρουν αίσθηση δίκυκλου και να ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Το πρόβλημα με τα Jet Ski είναι ότι είναι μεγάλα σε μέγεθος, ακριβά στη συντήρηση και δύσκολα στην αποθήκευση κάτι που συνήθως τα κρατάει μακριά από το ευρύ κοινό ως επιλογή στις καλοκαιρινές «αθλοπαιδιές».

Η Manta5 από τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να οδηγήσεις Jet Ski για να διασκεδάσεις στο νερό αν είσαι δικυκλιστής. Κατασκεύασε λοιπόν ένα e-bike το οποίο ονόμασε Hydrofoiler SL3 και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό χρησιμοποιεί την τεχνολογία υδροπτέρυγου. Λειτουργεί ως ένα κανονικό ηλεκτρικό ποδήλατο μόνο που δεν έχει τροχούς και κινείται μόνο πάνω στο νερό.

Advertisement
Advertisement

Ίσως, το σημαντικότερο στοιχείο του συγκεκριμένου θαλάσσιου οχήματος είναι η ευκολία με την οποία μπορείς να το συναρμολογήσεις και η ευκολία με την οποία το οδηγείς. Μάλιστα η Manta5 τονίζει ότι για να μάθεις να οδηγείς το SL3 χρειάζεσαι μόλις 40 λεπτά, κυρίως χάρη στην τεχνολογία που του επιτρέπει να επιπλέει όρθιο ακόμα και σταματημένο.

Το πλαίσιο του SL3 είναι μονοκόκ και χρησιμοποιεί την τεχνική Fixed Chord για να στέκεται όρθιο. Το γκάζι βρίσκεται στο χέρι του αναβάτη μέσω ενός μοχλού και ρυθμίζεται σε 10 θέσεις, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 2,5 kW χαρίζοντας τελική ταχύτητα 20 χλμ/ώρα στο Hydrofoiler. Η μπαταρία είναι 600 Wh, ενώ η Manta5 στις εκδόσεις SL3+ και SL Pro διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία στα 1.000 Wh. Όσο για την τιμή, το SL3 στην Αμερική αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 9.000 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2023.

Advertisement

Το βίντεο παρουσίασης του SL3.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο naked της CFMoto θα έχει κινητήρα KTM Duke
Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla
Επιβεβαίωση για τον ερχομό της Harley Davidson Pan America 975