Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα πρώην σχεδιαστή της Ferrari

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα πρώην σχεδιαστή της Ferrari

NEWSMOTO

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα πρώην σχεδιαστή της Ferrari

NEWSMOTO

Ο Φρανκ Στέφενσον αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τη δική του άποψη για τη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν είναι ένα… αυτοκίνητο, αλλά μια μοτοσικλέτα. Ο Φρανκ Στέφενσον, πασίγνωστος σχεδιαστής που διέπρεψε σε εταιρείες όπως η Ferrari, η McLaren και η Maserati αποκάλυψε στην Ελβετία το σχέδιο μιας μοτοσικλέτας έτσι όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται. Το φουτουριστικό μοντέλο ονομάζεται FSD 59 και σίγουρα δεν είναι από εκείνα που συναντάς κάθε μέρα στο δρόμο.

Η FSD 59 έχει ξεχωριστή προσέγγιση με έμφαση στην αεροδυναμική. Το φέρινγκ είναι μονοκόμματο και αφήνει μόνο τα κλιπόν του τιμονιού να εξέχουν από αυτό, ενώ το πίσω μέρος είναι… ανύπαρκτο. Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια της σπορ μοτοσικλέτας είναι ότι ο αναβάτης θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει εύκολα τόσο την εργονομία, όσο και τα εξαρτήματα καθώς στοιχεία όπως το τιμόνι, η σέλα, το φέρινγκ είναι ρυθμιζόμενα.

Η FSD 59 φυσικά είναι ηλεκτρική έχοντας τον ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο της μοτοσικλέτας. Η μπαταρία είναι ένα χυτό τμήμα που παίζει το ρόλο του πλαισίου και περιλαμβάνει τον μετατροπέα ρεύματος – όπως στην αγωνιστική Ducati V21L. Επιδόσεις δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο εικάζουμε ότι θα είναι στα επίπεδα των superbike μοτοσικλετών του λίτρου.

Advertisement
Advertisement

Μέσα σε όλα τα φουτουριστικά στοιχεία της μοτοσικλέτας, ένα που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί σε μοντέλο παραγωγής είναι η προβολή των πληροφοριών της μοτοσικλέτας σε τρισδιάστατη Head-Up Display. Η εικονική οθόνη βρίσκεται στο πάνω μέρος του υποτιθέμενου ρεζερβουάρ και ο αναβάτης μπορεί να έχει όλες τις πληροφορίες σε απεικονιστική προβολή μπροστά του όποτε το θελήσει.

Το εκπληκτικό δημιούργημα του ανθρώπου που μας χάρισε μοντέλα όπως η Ferrari F430, η Maserati MC12 και McLaren P1 παρότι εντυπωσιακό, δύσκολα θα βρει το δρόμο της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Advertisement

Έτοιμη για τον γύρο του κόσμου η Ducati Multistrada Grand Tour (+video)

Την άνοιξη στην Ελλάδα τα νέα Husqvarna Vitpilen και Svartpilen 401 (+video)

Advertisement

Αυτή είναι η τιμή της εντυπωσιακής BMW R12 NineT (+video)