Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή είναι η «entry level» έκδοση της Triumph Tiger 1200 (+video)

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η «entry level» έκδοση της Triumph Tiger 1200 (+video)

NEWSMOTO

Αυτή είναι η «entry level» έκδοση της Triumph Tiger 1200 (+video)

NEWSMOTO

Η γκάμα των Tiger 1200 ξεκινάει από την έκδοση GT Pro με κορυφαίο εξοπλισμό και ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα στοιχεία που πρόσεξε ιδιαίτερα η Triumph στη δημιουργία της καινούριας Tiger 1200 ήταν να δώσει στο κοινό αρκετές επιλογές εξοπλισμού και παραμετροποίησης της μοτοσικλέτας. Οι πέντε διαφορετικές εκδόσεις που αρχικά παρουσιάστηκαν ήταν υπεραρκετές για να καλύψουν κάθε ανάγκη που περιλαμβάνει ταξίδι και περιπέτεια.

Για το 2023 η «βασική» έκδοση της Tiger 1200 είναι η GT Pro. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη adventure μοτοσικλέτα η οποία δίνει έμφαση στο ταξίδι, την άνεση και την ασφάλεια. Ο κινητήρας είναι φυσικά ο γνωστός τρικύλινδρος T-Plane των 1.160 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 130 Nm ροπής. Συνεργάζεται με προηγμένο ηλεκτρονικό ψεκασμό (Ride by Wire) και εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνοδεύεται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 49 χιλ. της Showa και ένα μονό αμορτισέρ επίσης της Showa διαδρομής 200 χιλ. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση των αναρτήσεων είναι ότι έχουν ηλεκτρονική ρύθμιση της προφόρτισης, κάτι που σημαίνει ότι με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει τη μοτοσικλέτα όταν την φορτώνει ή όταν ανεβαίνει συνεπιβάτης.

Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες M4.30 Stylema και ABS Στροφής, ενώ οι τροχοί είναι χυτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 245 κιλά με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 20 λίτρα. Στον τομέα της τεχνολογίας, το Tiger 1200 GT Pro διαθέτει σύστημα quickshifter, σύστημα Cruise Control, πέντε επιλογές οδήγησης, ενεργητικά φώτα και οθόνη TFT 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας. Η τιμή της GT Pro είναι στα 20.990 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Triumph.

Advertisement

Η περιπέτεια της Tiger 1200 στην Ινδία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόδραση με την Tiger της Triumph!
Καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα 2023 η Triumph TE-1 (+video)
Δοκιμή: Triumph Trident 660