Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η σπάνια Brough Superior αξίζει όσο ένα σπίτι (+video)

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η σπάνια Brough Superior αξίζει όσο ένα σπίτι (+video)

NEWSMOTO

Αυτή η σπάνια Brough Superior αξίζει όσο ένα σπίτι (+video)

NEWSMOTO

Με αυτή την Brough Superior του 1938 θα μπορούσες να αγοράσει ένα σπίτι στα Βόρεια Προάστια.

Advertisement
Advertisement

Αν έχετε κάποια παλιά αποθήκη στο χωριό ή στην Αθήνα καλό είναι να ρίξετε μια δεύτερη ματιά μήπως έχει ξεχαστεί κάποια παλιά μοτοσικλέτα. Βλέπετε, ιδιαίτερα τα προπολεμικά μοντέλα αποδεικνύεται ότι έχουν τεράστια αξία και ίσως μια παλιά μοτοσικλέτα του 1920 ή του 1930 θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό σας πρόβλημα.

Κάτι ανάλογο συνέβη στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Μπέρμιγχαμ. Σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια του NEC Classic Motor Show μια σπάνια Brough Superior SS100 πουλήθηκε – κρατηθείτε – έναντι του ποσού ων 277.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Πολλά είναι τα στοιχεία που ανέβασαν τόσο πολύ την τιμή αυτής της μοτοσικλέτας. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι η Brough Superior SS100 του 1938 κατασκευάστηκε σε μόλις 25 μονάδες και αυτή είναι η μοναδική που διασώθηκε. Επιπλέον, η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με έναν κινητήρα Matchless V2 990 κ.εκ. ο οποίος για εκείνη την εποχή ήταν πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.

Για να δώσουμε ένα μέγεθος της σπανιότητας του μοντέλου θα αναφέρουμε ότι μόλις 102 μοτοσικλέτες είχαν κινητήρα της Matchless και μόλις 25 από αυτές έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα. Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν 4τάχυτο της Norton και το πιρούνι εμπρός είναι της Castle, ενώ ο άνθρωπος που ανέλαβε να την φέρει στην τέλεια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι συλλέκτης Τόνι Κρίπς.

Advertisement

Η Brough Superior SS100 ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2010 και η ιστορία της είναι καταγεγραμμένη από το 1954 με πολλά έγγραφα και αυθεντικά πιστοποιητικά να την ακολουθούν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η χειροποίητη Norton V4CR (+video)
Το απόλυτο sidecar για την BSA Gold Star
Οδηγούμε την BSA Gold Star 650 στην Ισπανία