Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η Kawasaki έχει 48 κυλίνδρους και είναι… δίχρονη!

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Kawasaki έχει 48 κυλίνδρους και είναι… δίχρονη!

NEWSMOTO

Αυτή η Kawasaki έχει 48 κυλίνδρους και είναι… δίχρονη!

NEWSMOTO

Μια απίστευτη κατασκευή έκανε την εμφάνισή της σε δημοπρασία με δίχρονο κινητήρα 4,2 λίτρων 48 κυλίνδρων!

Advertisement
Advertisement

Αν μιλάμε για ακραίες μετατροπές σε μοτοσικλέτες τότε αυτή που εμφανίστηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Bonhams ξεπερνάει ακόμα και τον Τζόρτζ Λούκας σε φαντασία. Ο Σάιμον Γουάιτλοκ μια ωραία πρωία αποφάσισε ότι θα δημιουργήσει μια μοτοσικλέτα που θα μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και το κατάφερε φτιάχνοντας την απίθανη Kawasaki των 48 κυλίνδρων.

Ο κινητήρας, που είναι και το βασικό στοιχείο της μοτοσικλέτας αποτελείται από πολλαπλούς τρικύλινδρους δίχρονους κινητήρες KH250. Ο εκκεντρικός μηχανικός «κόλλησε» έξι μπλοκ των 8 κυλίνδρων το καθένα με έναν τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει και δημιούργησε ένα τερατούργημα 48 κυλίνδρων και 4.200 κ.εκ. συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Για να καταφέρει να θέσει σε λειτουργία αυτό το «θηρίο» ο δημιουργός έπρεπε να χρησιμοποιήσει έναν κινητήρα 125 κ.εκ. από scooter ως μίζα και έναν εναλλάκτη ρεύματος από αυτοκίνητο για να πετύχει την απαραίτητη ηλεκτρική ώθηση. Το πως κατάφερε να συνδέσει 6 καρμπιρατέρ παραμένει μυστήριο, ενώ οι εξατμίσεις είναι δύο με διάταξη «24 σε 1». Η μετάδοση γίνεται μέσω άξονα από BMW K100 και η απόδοση υπολογίζεται στους 500 δίχρονους ίππους.

Παρότι ο κινητήρας έχει έστω και μία φορά λειτουργήσει για να μπει τελικά στο Βιβλίο Γκίνες, δεν υπάρχει κάποιο βίντεο ή ηχητικό από την λειτουργία του. Ο Οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει την μοναδική Kawasaki στο International Classic Motorcycle Show τον ερχόμενο Απρίλιο με την τιμή να υπολογίζεται κοντά στις 60.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται υβριδικό Kawasaki Versys 650;
Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα υδρογόνου
Το υβριδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα (+video)

Advertisement