Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

9+1 μοτοσικλέτες που θα μας απασχολήσουν το 2023

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

9+1 μοτοσικλέτες που θα μας απασχολήσουν το 2023

NEWSMOTO

9+1 μοτοσικλέτες που θα μας απασχολήσουν το 2023

NEWSMOTO

Το newsmoto επιλέγει δέκα μοτοσικλέτες που αναμένεται να μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Βρισκόμαστε μια ανάσα από τον ερχομό της καινούριας χρονιάς και όπως πάντα τέτοιες ημέρες υπάρχει έντονη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Στον κόσμο των δύο τροχών η κατάσταση τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια ξέφρενη πορεία έχοντας εκθετική άνοδο τόσο στις πωλήσεις όσο και στην παρουσίαση νέων μοντέλων, νέων τεχνολογιών ακόμα και νέων κατηγοριών.

Η μοτοσικλέτα και το scooter περνάμε μια από τις καλύτερες περιόδους της τελευταίας 20ετίας με το κοινό να εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τις μετακινήσεις του στους δύο τροχούς. Εκτός όμως από τη λύση στις αστικές μετακινήσεις, το κοινό έχει ανακαλύψει και την μοναδική αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει η μοτοσικλέτα στο ταξίδι και την περιπέτεια, προσφέροντας πράγματα που κανένα άλλο όχι δεν μπορεί να προσφέρει.

Το 2023 λοιπόν τα πράγματα αναμένοντας συναρπαστικά με πολλά και αξιόλογα μοντέλα να ξεπηδούν από τα εργοστάσια της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Πάμε να δούμε κάποιες από τις μοτοσικλέτες που θα μας απασχολήσουν τη χρονιά που μας έρχεται.

BMW M1000R

Advertisement
Advertisement

Ξεκινάμε τη δεκάδα των μοντέλων που θα μας απασχολήσουν για το 2023 με ένα εκρηκτικό μοντέλο από τη Γερμανία. Η BMW M1000R ήταν το επόμενο πολυαναμενώμενο μοντέλο του τμήματος M της γερμανικής μάρκας. Το hypernaked έρχεται την επόμενη χρονιά με έναν συναρπαστικό κινητήρα ο οποίος αποδίδει πλέον 210 ίππους οι οποίοι σε συνδυασμό με τα μόλις 199 κιλά υπόσχονται τόνους αδρεναλίνης στον αναβάτη.

Η M1000R εκτός από τον τρομακτικό κινητήρα διαθέτει πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών, πολλά ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα όπως τα φρένα και το πλαίσιο και ανθρακονήματα παντού. Σίγουρα η M1000R είναι το hypernaked που θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2023.

Benelli TRK 702X

Advertisement

Η Benelli δεν θα μας αφήσει σε ησυχία το 2023 καθώς φέρνει μεταξύ άλλων, ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο. Το TRK 702X παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο και σίγουρα αποτελεί ένα μοντέλο που ταιριάζει στην ελληνική μοτοσικλετιστική φιλοσοφία. Εκτός από τον φρέσκο σχεδιασμό του το TRK 702X συνοδεύεται από έναν δικύλινδρο κινητήρα 698 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 76,2 ίππους και 68,2 Nm ροπής.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο και συνεργάζεται με ποιοτικές αναρτήσεις της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. εμπρός και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Με τροχούς 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω σίγουρα είναι έτοιμο για περιπέτεια και με την ανταγωνιστική του τιμή θα αναγκάζει πολλούς να κινηθούν προς τα καταστήματα της Benelli μέσα στο 2023.

Ducati Diavel V4

Η Ducati για μια ακόμα χρονιά μας γέμισε με καινούρια μοντέλα, ωστόσο ένα είναι εκείνο που ανυπομονούμε να δούμε και να οδηγήσουμε. Η Ducati Diavel V4 τράβηξε περισσότερα τα βλέμματα του κοινού από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε και δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίστηκε η πιο όμορφη μοτοσικλέτα της φετινής Έκθεσης EICMA.

Advertisement

Βασικό στοιχείο του νέου μοντέλου είναι φυσικά ο κινητήρας V4 των 1.158 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 168 ίππους και 130 Nm ροπής χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο μυώδες cruiser. Τον κινητήρα συνοδεύει το νέο πλαίσιο monocoque από αλουμίνιο, ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Η Diavel από μόνη της ήταν κάτι το ιδιαίτερο, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με τον εκρηκτικό V4 κινητήρα της Ducati.

Honda XL750 Transalp

Το μεγαλύτερο ίσως «μπαμ» για το 2023 το ετοίμασε η Honda με το πολυαναμενώμενο Transalp. Το θρυλικό μοντέλο της Honda επιστρέφει την επόμενη χρονιά με πολλές προοπτικές έχοντας καινούρια εξαρτήματα και κυρίως καινούρια φιλοσοφία. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 755 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 90,5 ίππους και 75 Nm ροπής.

Η Honda έχει τοποθετήσει πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως traction control και επιλογές οδήγησης, ενώ το ABS στα φρένα έχει λειτουργία Off-Road. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και οι τροχοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω για άψογη συμπεριφορά εκτός δρόμου. Το νέο Transalp έχει αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες εκτός δρόμου και σίγουρα θα απασχολήσει έντονα το κοινό της περιπέτειας.

Royal Enfield HNTR 350

Η ινδική επέλαση στους δύο τροχούς συνεχίζεται και το 2023 με την Royal Enfield να παρουσιάζει ασταμάτητα καινούρια μοντέλα. Έχοντας πάρει μια γεύση από το νέο HNTR 350 το οποίο παρουσιάστηκε και στη χώρα μας, είναι βέβαιο ότι το νέο street scrambler της Royal Enfield θα κάνει πολλά βλέμματα να στραφούν πάνω του τη νέα χρονιά. Η μοτοσικλέτα είναι εξαιρετικά σχεδιασμένη, στιλάτη, μικρή σε διαστάσεις και ιδανική για καθημερινή χρήση.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 350 κ.εκ. αποδίδει 20 ίππους και 27 Nm ροπής προσφέροντας ζωηρή απόκριση και ευχάριστη δύναμη σε όλες τις διαδρομές. Το πλαίσιο της Harris Performance εγγυάται την διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά και σίγουρα με την ανταγωνιστική του τιμή το HNTR 350 είναι υποψήφιο να κάψει καρδιές το 2023.

Seat Mo 125 Performance

H επιτυχία του Seat MO 125 έκανε τους ανθρώπους της εταιρίας να δουν ακόμα πιο ζεστά το θέμα της αστικής μετακίνησης δίνοντας ακόμα περισσότερες επιλογές για το ηλεκτρικό τους scooter. Για το 2023 λοιπόν η Seat παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του MO 125 την οποία ονόμασε Performance. Το σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το νέο ηλεκτρικό scooter είναι οι αναρτήσεις και τα φρένα τα οποία έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

Οι αναρτήσεις είναι πλέον ρυθμιζόμενες της Ohlins προσφέροντας περισσότερη άνεση, ενώ τα φρένα είναι της Galfer. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 10,1 ίππους (μέγιστη 15,1 ίππους) με την Seat να έχει προσθέσει την λειτουργία eBoost η οποία ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 105 χλμ./ώρα όταν ενεργοποιηθεί. Η αυτονομία αγγίζει τα 133 χιλιόμετρα και η αποσπώμενη μπαταρία φορτίζει σε περίπου 6 ώρες.

Piaggio MP3

Η Piaggio είχε αφήσει για λίγο στην άκρη το δημοφιλές τρίκυκλο scooter της MP3 τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το 2023 επιστρέφει και μάλιστα με κρότο. Το πλήρως ανανεωμένο Piaggio MP3 έρχεται πιο εκλεπτυσμένο και κυρίως πιο τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ με την Piaggio να έχει τοποθετήσει στο νέο scooter κορυφαία συστήματα ασφάλειας.

Το σύστημα που ξεχωρίζει είναι φυσικά το ARAS, το οποίο συνεργάζεται με κάμερες και ραντάρ τεχνολογίας 4D οι οποίες προσφέρουν ειδοποίηση τυφλού σημείου και υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας τα οποία για πρώτη φορά συναντάμε στον κόσμο των scooter. Ο εκδόσεις του νέου MP3 είναι με κινητήρα 400 κ.εκ. και κινητήρα 530 κ.εκ. με μέγιστη απόδοση τους 44,2 ίππους και 50 Nm ροπής. Το πολυτελές MP3 αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο τρίτροχο ιταλικό scooter.

Suzuki V-Strom 800DE

Η «βόμβα» της Honda με το Transalp ήταν αναμενόμενη, αλλά η άλλη «βόμβα», αυτή της Suzuki με το νέο V-Strom 800DE ήρθε από το πουθενά. Οι Ιάπωνες, έπειτα από αρκετά χρόνια αποφάσισαν να ακολουθήσουν το «ρεύμα» και παρουσίασαν μια νέα γενιά κινητήρα πάνω στον οποίο δημιούργησαν δύο νέα μοντέλα. Το ένα από αυτά είναι το δημοφιλέστατο V-Strom 800DE το οποίο με πιο περιπετειώδη φιλοσοφία έρχεται να κάνει την επανάστασή του στην σκληρή κατηγορία των μεσαίων adventure.

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 776 κ.εκ. και αποδίδει 84,3 ίππους και 78 Nm ροπής με την Suzuki να μην έχει κάνει τσιγκουνιές στα ηλεκτρονικά συστήματα. Αναρτήσεις και πλαίσια είναι έτοιμα για χωμάτινες εξορμήσεις, ενώ το V-Strom 800DE υπόσχεται και κορυφαίες επιδόσεις στο ταξίδι. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε.

Triumph Street Triple

Η Triumph, αφού μας χάρισε τα προηγούμενα δύο χρόνια την εξαιρετική σειρά 660 (Trident και Tiger Sport), το εκρηκτικό Speed Triple 1200RR και το Tiger 1200, το 2023 είπε να ασχοληθεί σοβαρά με το δημοφιλέστατο Street Triple 765. Οι Βρετανοί εκμεταλλεύτηκαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 και βελτίωσαν σημαντικά την απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα των 765 κ.εκ. Η καινούρια μοτοσικλέτα έρχεται σε τρεις εκδόσεις, την R, την RS και την Moto2, με την ισχύ να κυμαίνεται από 120 μέχρι 130 ίππους. Οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι ποιοτικά και συνεργάζονται με ένα πλαίσιο που έχει εξελιχθεί στις πίστες του MotoGP, ενώ το καινούριο naked διαθέτει αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Ένα είναι σίγουρα με το νέο Street Triple: Θα ευτυχίσουμε!

Yamaha Tracer 9 GT+

Η Yamaha έβαλε στόχο το 2023 να ανανεώσει σχεδόν όλη την γκάμα των μοντέλων της, αλλά η μοτοσικλέτα που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα είναι η νέα Tracer 9 GT+. Ήδη το sport touring μοντέλο της Yamaha βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη και με την προσθήκη των εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που έχει τοποθετήσει για το 2023 η Yamaha αναμένεται να κατακτήσει την κορυφή.

Βασικό στοιχείο του νέου Tracer είναι το σύστημα ραντάρ της Yamaha το οποίο προσφέρει Adaptive Cruise Control (ACC), σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και σύστημα αυτόματης εξομάλυνσης της ταχύτητας μέσω ραντάρ, ανάλογα με την επιλογή προγράμματος οδήγησης. Οι αναρτήσεις του Tracer 9 GT+ είναι ημι-ενεργητικές και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, ενώ μέσω της νέας οθόνης TFT 7 ιντσών απολαμβάνεις προηγμένο σύστημα πλοήγησης και σύστημα συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η κορυφαία έκδοση της νέας Vespa GTS; (+video)
Αυτή είναι η ελκυστική τιμή του νέου Honda Hornet (+video)
Δοκιμή: Benelli Leoncino 500