Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζήτημα παιδείας η οδική ασφάλεια (vid)

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζήτημα παιδείας η οδική ασφάλεια (vid)

ΝΕΑ

Ζήτημα παιδείας η οδική ασφάλεια (vid)

ΝΕΑ

Περισσότεροι από 1.300 μαθητές, 900 φοιτητές και 500 εκπαιδευτικοί, ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι και Αθήνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αυτό στο πλαίσιο προγραμμάτων Ευαισθητοποίησης και Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών των ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Είναι σαφές άλλωστε πως η οδική ασφάλεια είναι «Ζήτημα Παιδείας», λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα  τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών και 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14.

Με γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω, ο ΙΟΑΣ υλοποίησε τα προγράμματα ενημέρωσης με επίκεντρο το χώρο της εκπαίδευσης δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες να ευαισθητοποιηθούν μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Όπως εύστοχα αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: «…η συστηματική επιμόρφωση των νέων από μικρή ηλικία, αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Σε μια περίοδο κρίσης που διαφαίνεται ο κίνδυνος αύξησης των τροχαίων συμβάντων, η ανάγκη ενίσχυσης των ενημερώσεων για την πρόληψη φαίνεται πλέον επιτακτική».

Κάποιοι μύθοι…
«Πηγαίνω εδώ κοντά και δε χρειάζεται να βάλω το κράνος», «είμαι καλός οδηγός και δεν υπάρχει περίπτωση να τρακάρω», «Τι να την κάνω τη ζώνη ασφαλείας; Θα με προστατεύσει ο αερόσακος».

Και κάποιες πραγματικότητες…
Όσο κοντά και να πηγαίνετε, το κράνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ένας λόγος παραπάνω αν πηγαίνετε εδώ κοντά, μιας και η πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων συμβαίνει μέσα στην πόλη και με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων την ώρα. Είστε καλός οδηγός και μπράβο σας, όμως υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην είστε μόνος σας στο δρόμο και να συναντήσετε έναν όχι και τόσο καλό οδηγό…
Ο αερόσακος χωρίς τη ζώνη ασφαλείας μπορεί να σας τραυματίσει σοβαρά, επίσης δε σας προστατεύει καθόλου σε περιπτώσεις πλευρικής σύγκρουσης. Ο αερόσακος αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας κατά 40%.

Advertisement

Δείτε το σχετικό video…

Advertisement