ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να κάνω;

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να κάνω;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να κάνω;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια αγγαρεία δέκα λεπτά το πρωί, όταν δούμε το αυτοκίνητο μας λευκό από το χιόνι ή ακόμη χειρότερα από επιφάνειες πάγου στα παράθυρα. Επιβάλλεται όμως για την ασφάλειά μας να ασχοληθούμε…

Advertisement
Advertisement

 

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε σωστά τον πάγο από το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε νωρίς το πρωί. Εάν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με τον πάγο που καλύπτει το παρμπρίζ σας, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους. Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί κάπως έτσι.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει σαφώς ότι «τα παράθυρα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και απαλλαγμένα από εμπόδια στην όραση». Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό – θα πρέπει να καθαρίσετε τον πάγο (ή το χιόνι) από όλα τα παράθυρα σας, καθώς και τα δύο (εμπρός και πίσω) παρμπρίζ, πριν από την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

 

Pagos-clean-tsiro-640

 

Advertisement

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε υγρό που καθαρίζει τις γυάλινες επιφάνειες από το χιόνι και τον πάγο, ή την κατάλληλη ξύστρα, προκειμένου ολόκληρη η επιφάνεια του παρμπρίζ να καθαρίσει τελείως χωρίς κρυφές γωνίες, συνήθως αυτές είναι που δημιουργούν κινδύνους.

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό για να λιώσετε τον πάγο σε ένα αυτοκίνητο. Τα ειδικά υγρά είναι πιο αποτελεσματικά και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική βιωσιμότητα του κρυστάλλου. Το ίδιο ισχύει και με το ξύδι, απαιτείται να το αποφύγετε κατηγορηματικά.

Advertisement

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και διάφορα άλλα… κόλπα, τη χρήση νερού και οινοπνεύματος ή αντισηπτικού . Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κεν Γουέδερς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως.

 

Δείτε το video:

Advertisement

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Να γιατί πρέπει να καθαρίζεις το χιόνι από το αυτοκίνητο (+video)

Η οδήγηση στο χιόνι – πάγο έχει τα μυστικά της

Οδήγηση σε χιόνι και πάγο: Δε φοβόμαστε εφόσον γνωρίζουμε