Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζήσαμε το απόλυτο σκοτάδι κάτω από τη λεωφόρο Κηφισού (+Video)

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζήσαμε το απόλυτο σκοτάδι κάτω από τη λεωφόρο Κηφισού (+Video)

ΝΕΑ

Ζήσαμε το απόλυτο σκοτάδι κάτω από τη λεωφόρο Κηφισού (+Video)

ΝΕΑ

Το Newsautο είναι το μοναδικό Μέσο που κατάφερε να μπει και να «οδηγήσει» μέσα στην κοίτη του Κηφισού, κάτω από την εθνική οδό. Για πρώτη φορά ο Γιώργος Πατούλης μας ξεναγεί στο αμαξοστάσιο της Περιφέρειας Αττικής και συζητάμε μαζί του για θέματα αυτοκινήτου και καθημερινότητας που αφορούν τη λεωφόρο Κηφισού.

Advertisement
Advertisement

Το «ποτάμι» της λεωφόρο Κηφισού είναι ένα… ποτάμι το οποίο ξεκινά από διάφορα σημεία της Βόρειας Αττικής και καταλήγει στο Δέλτα Φαλήρου. Σε αρκετά σημεία του συγκεκριμένου δρόμου διακρίνονται μέρη του ποταμού με πιο χαρακτηριστικό αυτό που βρίσκεται στο ύψος της περιοχής, Άγιος Ιωάννης Ρέντης.

Οι διερχόμενοι οδηγοί έχουν οπτική επαφή με το δρόμο ενώ όταν βρέχει το ύψος του νερού ανεβαίνει σημαντικά. Σε αυτό το σημείο η κοίτη είναι φανερή ενώ όσα ανεβαίνουμε προς τα βόρεια το ποτάμι καλύπτεται από το εθνικό οδικό δίκτυο.

Για πρώτη φορά και έχοντας πάρει την σχετική άδεια, κατεβαίνουμε στην κοίτη του ποταμού με αυτοκίνητα. Σκοπός μας ήταν να ανακαλύψουμε τι κρύβεται κάτω από την εθνική οδό και για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή αλλά και για θέματα ασφάλειας, χρησιμοποιήσαμε τρία Ford Ranger Raptor. Ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί με οχήματα ποτέ στο παρελθόν και στο συγκεκριμένο σημείο, οπότε ξεκινήσαμε δειλά δειλά να εισβάλλουμε στο απόλυτο σκοτάδι και να καταγράφουμε αυτά που βλέπαμε και βιώναμε.

Χωμένοι μέσα στο Κηφισό ποταμό. Από πάνω μας βρίσκεται η εθνική οδός…

Επικίνδυνες καταστάσεις

Advertisement
Advertisement

Όσο και αν ακούγεται περίεργο το νερό δεν είχε περίεργες οσμές, παρά μόνο αισθανθήκαμε την οσμή της μούχλας όσο εισχωρούσαμε βαθειά μέσα στο ποτάμι, έχοντας από πάνω μας την εθνική οδό.

Το ύψος του νερού ήταν μεταξύ 20-30 πόντων και δεν μας προβλημάτισε καθόλου, καθώς τα συγκεκριμένα Pick-up έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε νερό ύψους 80 εκατοστών. Ο προβληματισμός ήρθε όταν ανακαλύψαμε πως σε αρκετά σημεία αλλά ευτυχώς στο κέντρο του ποταμού, εξείχαν μπετόβεργες, που ήταν αρκετά επικίνδυνες για τα ελαστικά αλλά και για τα οχήματά.

Το απόλυτο σκοτάδι

Το εντυπωσιακό ήταν το γεγονός όταν συναντήσαμε στο απόλυτο σκοτάδι ένα γλαροπούλι το οποίο απομακρύνθηκε και μάλιστα προς το εσωτερικό, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μας.

Advertisement

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video καταγράψαμε εικόνες από σημεία που είναι βυθισμένα 365 ημέρες το χρόνο στο σκοτάδι, βγάζοντάς μας από την περιέργεια, του τι κρύβεται κάτω από τον δρόμο που διανύουν καθημερινά πάνω από 120.000 αυτοκίνητα.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μέσα στη στοά και το απόλυτο σκοτάδι, τρομάζει….

Βόλτα με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Έχοντας ανακαλύψει τι έχει ο Κηφισός ποταμός από.. κάτω, ανεβήκαμε στο πάνω μέρος και συναντήσαμε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Μαζί του παρακολουθήσαμε την πρώτη άσκηση απομάκρυνσης ακινητοποιημένου οχήματος και αργότερα πίσω από το τιμόνι του Ford Ranger Raptor γράψαμε χιλιόμετρα στην εθνική όπου ρωτήσαμε και μάθαμε πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αττικής.

Advertisement

Επίσης για πρώτη φορά μπήκαμε στο αμαξοστάσιο της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στις 3 γέφυρες, κάτω από την εθνική οδό και πάνω από το ποτάμι ενω καταγράψαμε τα οχήματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε έκτακτα περιστατικά.

Παρακολουθήστε τo video και δείτε εικόνες που δεν έχουν δει ποτέ το ως της δημοσιότητας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 371…
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 Hybrid 163 PS M-CVT
Πόσες… ώρες χρειάζεται το παρκάρισμα ενός Citroen Ami; (+video)