Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 371…

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 371…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 371…

ΝΕΑ

Σημαντικές αλλαγές σε υψηλές θέσεις, αλλαγές και στο βάθος… σκοτάδι για τον κλάδο του αυτοκινήτου που βρίσκεται συνεχώς σε αναμμένα κάρβουνα.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε και να είμαστε όλοι καλά. Άλλαξε ο καιρός, μας ανέβηκε η διάθεση, αλλάζει και η ψυχολογία μας. Πολύ σημαντικό πράγμα, αν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Περαστικά να είναι σε κάθε περίπτωση και να μην μας αγχώνουν (όσο γίνεται) γιατί τα σημαντικότερα δεν είναι αυτά, αλλά όσα σχετίζονται με θέματα υγείας.

Στα δικά μας τώρα, η εικόνα της αγοράς συνεχίζει να διατηρείται σε γνώριμες καταστάσεις, αναφορικά με τις πωλήσεις καθώς κινούνται ανοδικά. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο κομμάτι των ανακατατάξεων και των στρατηγικών που ακολουθούν οι εισαγωγικές. Με όσα ακούμε και μαθαίνουμε από την.. πιάτσα, αναμένουμε τρομερές αλλαγές και πράγματα που δεν φανταζόμαστε.

Με τέτοιες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε και τις… βόλτες μας (στη φωτό το Nissan Juke με Yamaha SVHO)

Αλλαγές που δεν σταματούν

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές σε πρόσωπα συνεχίζονται ενώ ίσως δούμε αλλαγές ακόμα και σε εισαγωγικές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι λέγαμε πως ότι ήταν να δούμε το… είδαμε. Ο καθένας συνεχίζει να εργάζεται με πάθος και όραμα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε και να ανεβάσουμε επίπεδο τον κλάδο του αυτοκινήτου αλλά και του… ό,τι κινείται.

Advertisement
Advertisement

Κόντρα πάντως σε όσα λέγονται και ακούγονται υπάρχουν δύο παράμετροι που παίζουν πολύ. Η πρώτη αφορά στο κομμάτι της εργασίας, που ναι μεν υπάρχει ζήτηση αλλά δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά αν δεν… πληρώσεις τον επαγγελματία και αυτόν που ξέρει τη δουλειά δεν θα βρεις αυτόν ή αυτήν που θα έρθει να δουλέψει και να κάνει σωστά τη δουλειά. Με… 3 και 60 απλά ο επιχειρηματίας θα κάνει πασαλείμματα.

Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις με θέσεις εργασίας που πληρώνουν καλά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι επαγγελματίες με όραμα και όρεξη για δουλειά.

Κατά τα άλλα η αγορά και όπως το έγραψα και παραπάνω πάει καλά και θα συνεχίσει να πηγαίνει και το ερχόμενο διάστημα. Εμείς συνεχίζουμε την ενημέρωση με πρωτογενές υλικό και θεματολογία που για να την βρεις πρέπει να βγεις στο πεζοδρόμιο.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το λιγότερο είναι περισσότερο μόνο όταν το περισσότερο δεν είναι καλό.


 

Advertisement

Ο επί σειρά ετών πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon και ιδιοκτήτης της εταιρείας SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος, έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για την στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό ο Super Mario, όπως τον αποκαλούν στους αγώνες αυτοκινήτου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ όπως και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


 

Αλλάζει καθήκοντα από τις 14 Μαρτίου ο Στήβεν Σίρτης και από Διευθύνων σύμβουλος της Kosmocar αναλαμβάνει θέση Συμβούλου των μετόχων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο τον εντοπισμό, διερεύνηση και ανάπτυξη νέων ευκαιριών και δραστηριοτήτων. Παράλληλα διατηρεί τη θέση του Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.


Ο Ιωάννης Εμιρζάς είναι το νέο πρόσωπο στην εταιρεία Kosmocar (Audi, Skoda, VW, Ducati κ.λπ.) και αναλαμβάνει από τα μέσα του επόμενου μήνα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Στον κλάδο του αυτοκινήτου βρίσκεται από το 2005 και συγκεκριμένα στον Όμιλο Κοντέλλη, στον Όμιλο Σφακιανάκη και από το 2016 στον Όμιλο Βασιλάκη όπου κατείχε τη θέση του επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών της Hyundai και της KIA. To 2020 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διοικητικού της Autohellas/Hertz ενώ ήταν υπεύθυνος για το λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών όπως, Electric Rent, FlexDrive, μίσθωση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μικροκινητικότητα.

 


Για πρώτη φορά μπήκε αυτοκίνητο/α μέσα στην κοίτη του Κηφισού ποταμού και συγκεκριμένα στο σημείο της περιοχής Άγιος Ιωάννης Ρέντης, εκεί που «κλείνει» το ποτάμι και σκεπάζεται από την εθνική οδό. Το καταφέραμε με τρία Ford Raptor προκειμένου να καταγράψουμε εικόνες από το σημείο όπου επικρατεί 365 ημέρες το χρόνο απόλυτο σκοτάδι…


Τη θέση της Head of Marketing της Free Now (πρώην beat) στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Κατερίνα Παπαζαχαρίου. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο πλέον για την εν λόγω εταιρεία αφορά στο ποσοστό των γυναικών που κατέχουν θέση μάνατζερ στην ελληνική αγορά το οποίο πλέον αγγίζει το 56%.


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά σχεδόν 1 στους 4 οδηγούς τα αυτοκίνητα των οποίων ακινητοποιούνται στην λεωφόρο Κηφισού κάθε χρόνο, αφορά σε αυτούς που έχουν ξεχάσει ή αμελήσει να γεμίσουν με καύσιμο το όχημά τους.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμος Ψυχικού στο Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή και παράλληλα βραβεύτηκαν δημότες που διέπρεψαν στη επιστήμη, την τέχνη, το επιχειρείν και τον αθλητισμό με προσφορά στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν, ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης όπως και ο σκηνοθέτης – παραγωγός Δημήτρης Πόντικας, πατέρας του δημοσιογράφου Πάρι Ποντίκα.


Αποχωρεί από το περιοδικό Drive ο Μιχάλης Κατωπόδης. Κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθεί επαγγελματικά σε άλλον κλάδο, ενώ ενδεχομένως να δούμε το όνομά του στο caroto.gr, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.


Οκτώ νέα μέλη προστέθηκαν στον ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας). Πρόκειται για τους:

Νίκο Βιτσιλάκης
Νίκο Παγιωτέλης
Γιώργο Παναγιωτακόπουλο
Κώστα Παστρίμας
Γιάννη Τσάκαλο
Σωτήρη Τσαντίλη
Γιάννη Τσιγκρή
Κώστα Χαλκιαδάκη


Τα 98 έφτασαν πλέον τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. (Πανελλήνιος σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτων Μοτοσικλετών).


Μας αρέσει πολύ όταν βλέπουμε και διαβάζουμε για εταιρείες που δίνουν αξία στην κοινωνική ευθύνη. Αυτό ισχύει με την Mercedes Benz Hellas η οποία το 2022 έδειξε με πράξεις πως ο κλάδος δεν είναι μόνο πωλήσεις. Σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία, την περασμένη χρονιά οι εργαζόμενοι της πραγματοποίησαν ενέργειες που περιλάμβαναν περισσότερες από 230 ώρες εθελοντικής εργασίας και στόχευαν κατά 85% στην κοινωνία και τον άνθρωπο και κατά 15% στο περιβάλλον. Επίσης πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε δομές φιλοξενίας και υποστήριξη οργανισμών και φιλοζωικών σωματείων.


 

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν κάνει γνωστό ότι δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε αντίθεση με την Ford που ανακοίνωσε ότι διαθέτει ετοιμοπαράδοτα. Συγκεκριμένα και αναφορικά με τα επιβατικά έχει: Focus, Puma, Kuga, Mustang Mach-E και Explorer, και επαγγελματικά, Transit Connect, Transit Courier και Ranger Raptor.


Πολύ μεγάλη προσοχή απαιτείται στους δρόμους και στα φανάρια. Ομάδες 4-5 ατόμων κυριολεκτικά την «πέφτουν» σε οδηγούς προφασιζόμενοι ότι κάτι έπαθε το αυτοκίνητο ή πρέπει να αλλαχτούν οι υαλοκαθαριστήρες με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα κλοπής…


Την πρώτη άσκηση ετοιμότητας απομάκρυνσης ακινητοποιημένου οχήματος πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κηφισού και στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Ρέντης.


Όπως το είχαμε γράψει και στα Νέα της Πιάτσας πριν από δύο εβδομάδες, τα δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων της Formula 1 απέκτησε ο Όμιλος ΑΝΤ1. Αυτό σημαίνει πως σταματά η μετάδοσή του τόσο από την ΕΡΤ όσο και από την Cosmote TV.


 

Τη συνεργασία της για 5η συνεχή χρονιά με την Μαρία Σάκκαρη ως brand ambassador της Porsche Greece, έκανε γνωστη ο Όμιλος Μοτοδυναμική. Η διεθνής Ελληνίδα τενίστρια θα χρησιμοποιεί εφεξής για τις μετακινήσεις της, την Porsche Taycan GTS Sport Turismo.


 

Εκδήλωση με θέμα το Ράλι Ακρόπολις διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Motorsport Greece καθώς η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για τον εθνικό μας αγώνα όπου συμπληρώνει 70 χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, το Acropolis θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο και τις χρονιές 2024, 2025. Η εκκίνηση φέτος θα γίνει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ επίκεντρο θα είναι και πάλι η πόλη της Λαμίας (7-10 Σεπτεμβρίου).


Πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση σε όλα τα μοντέλα μοτοσικλετών και scooter που θα ταξινομηθούν ή παραγγελθούν έως και την 31η Μαρτίου 2023, ανεξάρτητα από την ημερομηνία παράδοσής τους, ανακοίνωσε η BMW Motorrad Hellas.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 152.300
2. Trcoff: 64.200
3. Tractiongr: 28.600
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.200
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.600
9. Newsauto: 4.950
10. 4Τροχοί: 4.280
11. Auto Τρίτη: 3.620
12. George Sargiannidis: 3.620
13. Autobeat: 3.600
14. Panos Seitanidis: 2.410
15. Enkinisi: 1.650
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.600
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 20/2/2023 (17:00)