Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Yamaha: Ηλεκτρικός κινητήρας επιδόσεων (+video)

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha: Ηλεκτρικός κινητήρας επιδόσεων (+video)

Mobility

Yamaha: Ηλεκτρικός κινητήρας επιδόσεων (+video)

Mobility

Η Yamaha Motor δέχεται παραγγελίες για νέο Hyper-EV κινητήρα της (ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων) που φτάνει τα 350 kW (476 ίππους) στη μέγιστη απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική μονάδα (Hyper-EV) είναι εσωτερικού μόνιμου μαγνήτη (IPMSM) και είναι ελαιόψυκτος.

Από το 2020, η Yamaha Motor, αναπτύσσει και εξελίσσει πρωτοτύπους ηλεκτροκινητήρες (35–200 kW) για αυτοκίνητα και άλλες εφαρμογές κινητικότητας. Ωστόσο, η εταιρεία ανέπτυξε επίσης μια μονάδα με μέγιστη ισχύ στην κατηγορία 350 kW (τάση λειτουργίας 800V) που προορίζεται για εγκατάσταση και χρήση σε sport μοντέλα και άλλες εφαρμογές υψηλής απόδοσης.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κατασκευής είναι οι συμπαγείς της διαστάσεις. Σε αυτές μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα αποτελούν μία οντότητα, ενσωματώνοντας το μετατροπέα και την μετάδοση κίνησης σε μία μονάδα. Αναπτύχθηκε επίσης για χρήση είτε ως μεμονωμένη μονάδα, είτε ως κομμάτι χρήσης πολλαπλών μονάδων σε ένα όχημα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την ανάπτυξη πρωτοτύπων που έχουν δοκιμαστεί, η Yamaha αξιοποιεί την τεχνολογία παραγωγής και την τεχνογνωσία της στους τομείς χύτευσης, μηχανικής κατεργασίας και συναρμολόγησης. Η πείρα της σε αυτούς τους τομείς της δίνουν την ευελιξία να προσαρμόσει τον ηλεκτροκινητήρα σε μοτοσυκλέτες αλλά και πολλά άλλα προϊόντα της, προκειμένου να αναπτυχθούν πρωτότυποι κινητήρες προσαρμοσμένοι στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Η Yamaha Motor σχεδιάζει να εκθέσει τη μονάδα των 350 kW και τα άλλα πρωτότυπα ηλεκτρικών κινητήρων στην Έκθεση Μηχανικής Αυτοκινήτου 2021 στην Yokohama που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου έως τις 28 Μαΐου 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Yamaha στηρίζει τον Αθλητισμό
Yamaha: Εντάσσεται στο Connected Motorcycle Consortium
Yamaha R series: Η οικογένεια όλο και μεγαλώνει…