Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Yamaha: Εντάσσεται στο Connected Motorcycle Consortium

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Yamaha: Εντάσσεται στο Connected Motorcycle Consortium

NEWSMOTO

Yamaha: Εντάσσεται στο Connected Motorcycle Consortium

NEWSMOTO

Η Yamaha Motor συνεχίζει να συνεργάζεται με άλλους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στο πλαίσιο του Connected Motorcycle Consortium, της κοινοπραξίας δηλαδή με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των δύο τροχών.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας από την Iwata πιστεύουν ότι οι μοτοσυκλέτες έχουν μεγάλες δυνατότητες ως ένα ευχάριστο και συνάμα πρακτικό μέσο ατομικής μεταφοράς στο μέλλον. Έτσι, το Δεκέμβριο του 2020, η Yamaha Motor υπέγραψε συμφωνία με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στον κόσμο για τη συνέχιση της συνεργασίας για περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των μοτοσυκλετών, διαβεβαιώνοντας ό,τι οι μοτοσυκλέτες θα διατηρήσουν το ρόλο τους στη μελλοντική κινητικότητα.

Οι BMW, Honda, KTM, Suzuki και Triumph εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν την κοινή δραστηριότητα στο CMC «Next», με την προσέγγιση να διευρύνεται και το έργο να περιλαμβάνει την έρευνα σχετικά με τα βοηθητικά συστήματα για τον αναβάτη (ADAS), κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των αισθητήρων και της συνδεσιμότητας του οχήματος. Τα μέλη της κοινοπραξίας, θεωρούν την ασφάλεια ως στόχο για τη βιομηχανία και τάσσονται υπέρ μιας στρατηγικής για τη βελτίωση της ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή.  Από την ίδρυσή της το 2016, η CMC έχει εργαστεί σε βασικές προδιαγραφές για τα συστήματα συνδεσιμότητας V2X, δηλαδή της ασύρματης επικοινωνίας “Vehicle-to Everything”, “Vehicle-to-Vehicle” και “Vehicle-to-Infrastructure”.

Advertisement
Advertisement

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020, κυκλοφόρησε αυτή η βασική προδιαγραφή, αποτελώντας το πρώτο βήμα για την περιγραφή της λειτουργίας των εν λόγω συστημάτων. Στην επόμενη φάση μετά το 2020, οι συμμετέχοντες κατασκευαστές θα καθορίσουν και άλλες βασικές λειτουργικές απαιτήσεις για την αναλυτική τυποποίηση της κοινοπραξίας. Ένα ακόμη κρίσιμο βήμα είναι η συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλους κατασκευαστές οχημάτων, καθώς οι μοτοσυκλέτες θα επικοινωνούν μαζί τους με τυποποιημένο τρόπο. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι όλο και περισσότερο εξοπλισμένα με ενσωματωμένα συστήματα αισθητήρων (ραντάρ, κάμερες κτλ) και συστήματα βοήθειας οδηγού. Αυτά τα συστήματα πρέπει να περιλαμβάνουν και τις απαιτήσεις των μοτοσυκλετών, προκειμένου να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους.

Σύμφωνα με το Connected Motorcycle Consortium, πρέπει να αναπτυχθούν, να τυποποιηθούν και φυσικά να δοκιμαστούν σενάρια μικτής κυκλοφορίας μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, με το νέο οργανισμό να έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά του ήδη από τον Ιανουάριο του 2021. Οι έξι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ενθαρρύνουν και άλλους κατασκευαστές, προμηθευτές, αυτοκινητοβιομηχανίες και λοιπούς  συναφείς οργανισμούς να συμμετάσχουν στη συνεργασία για να συνεχίσουν περαιτέρω την ανάπτυξη νέων στοιχείων για την ασφάλεια του κόσμου των δύο τροχών και όχι μόνο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Triumph Bonneville: To 2021 φέρνει αναβαθμίσεις

Advertisement

Honda CRF300 Rally: Χαρακτήρας On/Off με αγωνιστικά γονίδια

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!