Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

XEV: Στην Mobility 2023 το νέο YOYO

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

XEV: Στην Mobility 2023 το νέο YOYO

ΝΕΑ

XEV: Στην Mobility 2023 το νέο YOYO

ΝΕΑ

Γνωρίστε και οδηγήστε το κορυφαίο premium XEV YOYO στη Mobility 2023.

Advertisement
Advertisement

Το event «Mobility» έχει καθιερωθεί πλέον ως η μεγαλύτερη γιορτή της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση είναι ακόμα πιο μεγάλη, πιο πολυτελής και φιλόξενη με το ενδιαφέρον του κόσμου πλέον να έχει στραφεί σοβαρά προς την ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογικές λύσεις που προτείνονται για μια μετακίνηση βιώσιμη, φιλική προς το περιβάλλον και έξυπνη.

Μια από τις σπουδαιότερες παρουσίες στην Mobility 2023 είναι χωρίς αμφιβολία αυτή της XEV. Ανάμεσα στα σπουδαία, premium μοντέλα της, η ανερχόμενη δύναμη στην ηλεκτροκίνηση θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο XEV YOYO.

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης της XEV είναι εδώ και έχει έρθει για να καλύψει δυο στόχους. Ο ένας είναι να βάλει χρώμα και άρωμα στις καθημερινές μετακινήσεις και ο δεύτερος να προσφέρει αποτελεσματικές, οικονομικές και ασφαλείς διαδρομές στον σύγχρονο οδηγό σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Το έξυπνο μικρό XEV YOYO έρχεται να γίνει βασικός πρωταγωνιστής της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με πλεονέκτημα τις μικρές του διαστάσεις και τον πλούσιο εξοπλισμό που συμβάλλει στις άνετες μετακινήσεις. Παράλληλα, η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί καθοριστικό στοιχείο του κορυφαίου μοντέλου της XEV. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο αυτοφερόμενο αμάξωμα από υψηλής αντοχής ατσάλι το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με στόχο να συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Advertisement

Ένα μικρό όχημα πόλης δεν θα είχε κανένα νόημα αν δεν ήταν ευέλικτο και πρακτικό. Το XEV YOYO χάρη στο μήκος του που δεν ξεπερνά τα 2,50 μέτρα -το πλάτος του φτάνει τα 1,50 μέτρα- είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση, μετατρέποντας το παρκάρισμα σε μια απροβλημάτιστη διαδικασία.

Μέχρι τώρα, το βασικό στοιχείο που έκανε τους επίδοξους αγοραστές ενός μικρού αυτοκινήτου αστικής μετακίνησης διστακτικούς, ήταν οι επιδόσεις του. Το XEV YOYO δεν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα, καθώς προσφέρει επιδόσεις που το καθιστούν ικανό να καλύψει όλες τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα – και όλα αυτά με μηδενικές εκπομπές CO2.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η τελική ταχύτητα των 80 χλμ./ώρα και η αυτονομία των 150 χιλιομέτρων, επιτρέπουν στο XEV YOYO να κινείται σε όλο το αστικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητόδρομων, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Advertisement

Η μπαταρία του YOYO είναι κατασκευασμένη με την τεχνολογία LiFePO4 που εξασφαλίζει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια της κίνησης και της φόρτισης. Η χωρητικότητά της είναι 10,4 kWh και εκτός από την αυξημένη αυτονομία στα 150 χιλιόμετρα δίνει τη δυνατότητα φόρτισης σε περίπου 4 ώρες (από 30% έως 100%) σε οικιακή πρίζα.

Επειδή ένα όχημα αστικής μετακίνησης πρέπει να είναι χρηστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι όμορφο και πλούσια εξοπλισμένο. Το XEV YOYO έρχεται να φέρει νέα δεδομένα και σε αυτούς τους τομείς με έναν «ιταλικό» σχεδιασμό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της καμπίνας. Προσφέρει άνεση για δύο επιβάτες στο εσωτερικό με χώρο αποθήκευσης 180 λίτρων.

Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός του XEV YOYO διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, τρεις USB θύρες, σύστημα εισόδου στο αυτοκίνητο χωρίς κλειδί και 9 διαφορετικούς χρωματισμούς. Ανάλογα την έκδοση συναντάμε και ένα προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας με Mirroring και Bluetooth το οποίο συνεργάζεται με ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών.

Το νέο XEV YOYO θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά, να μάθετε τα πάντα για τα συστήματά του, αλλά και να το οδηγήσετε (test drives) στην Mobility 2023 που πραγματοποιείται στο Golden Hall έως και τις 23 Σεπτεμβρίου. Όσο για τις τιμές, υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις με ανάλογο εξοπλισμό για το YOYO. H Entry (12.990 ευρώ), η Easy (13.300 ευρώ), η Joy (13.750 ευρώ) και η Sprint (14.500 ευρώ), οι τιμές των οποίων περιλαμβάνουν την κρατική επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 (3.000 ευρώ) καθώς και την επιδότηση για νέους έως 29 ετών (1.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
XEV YOYO: Το νέο σου παιχνίδι στην πόλη
Το νέο ηλεκτρικό XEV YOYO στην Εβδομάδα Μόδας
XEV Yoyo: Ένα ελιξίριο πόλης για όλους