Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξετρυπώσαμε τη νέα Porsche 911 GT2 RS

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξετρυπώσαμε τη νέα Porsche 911 GT2 RS

ΝΕΑ

Ξετρυπώσαμε τη νέα Porsche 911 GT2 RS

ΝΕΑ

Η τελευταία ενσάρκωση της πιο ισχυρής Porsche, της 911 GT2 RS έχει αποσπάσει όλο το ενδιαφέρον σε έκθεση ηλεκτρονικών (Electronics Entertainment Expo) στο Λος Άντζελες. Η επιθετική της εμφάνιση κόβει ανάσες, κυρίως η μεγάλη πτέρυγα στο πίσω τμήμα. Για πάμε να την γνωρίσουμε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Απολαύστε τον μπροστινό προφυλακτήρα με τις τεράστιες τετράγωνες εισαγωγές αέρα, για τη σωστή ψύξη. Τα πρόσθια στόμια των φτερών υιοθετήθηκαν από την ατμοσφαιρική GT3 RS, φαίνεται ότι η Porsche θεωρεί πως τα υπερβολικά αεροδυναμικά στοιχεία εμπρός δεν είναι πλέον απαραίτητα. Στο πίσω μέρος, οι υπερμεγέθη εξατομικευμένες έξοδοι εξαγωγής εντυπωσιάζουν, παρέα φυσικά με την αεροπορικού τύπου πτέρυγα, μεγαλύτερη μάλιστα από εκείνη της GT3 RS.

Advertisement
Advertisement

Η ναυαρχίδα της σειράς 911 τροφοδοτείται από τον εξελιγμένο κινητήρα 3,8 λίτρων twin-turbo (επίπεδος 6κύλινδρος), δανεισμένος από την 911 Turbo S. Η Porsche λέει ότι παράγει πάνω από 641 ίππους με ροπή 76,0 kgm! Η μετάδοση κίνησης πηγαίνει μόνο στους πίσω τροχούς, με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK επτά σχέσεων, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Ο κορυφαίος twin-turbo στέλνει την 911 στα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 3 sec, στα 200 km/h σε λιγότερα από 9 sec, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 338 km/h. Το πιο σκληρό από τις hardcore 911 έρχεται επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα ψύξης με ψεκασμό με νερό, παρόμοιο με εκείνο που βρίσκεται στη M4 GTS της BMW.

Το βάρος της GT2 RS είναι κάτω από 1.500 kg, αν και ο προϊστάμενος του τμήματος GT, Andreas Preuninger, λέει στο Evo ότι η μείωση του βάρους δεν απαιτεί την πλήρη απομάκρυνση της ηχομόνωσης. Επιπλέον στοιχεία του πλαισίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αν και εδώ αναμένεται μια διάταξη ανάρτησης από τη GT3 RS όπως και ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Advertisement

Η παραγωγή της 991 GT2 RS θα είναι περιορισμένη, εάν κρίνουμε από το προηγούμενο μοντέλο των μόλις 500 μονάδων. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αν και φυσικά θα είναι στην κορυφή του οικογενειακού δέντρου της 911.

Porsche-911-GT2-RS-tsiro-640

Advertisement