Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπούλησε το Venom F5 που «κυνηγά» τα 500 χλμ./ώρα

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεπούλησε το Venom F5 που «κυνηγά» τα 500 χλμ./ώρα

ΝΕΑ

Ξεπούλησε το Venom F5 που «κυνηγά» τα 500 χλμ./ώρα

ΝΕΑ

Το hypercar των 1.843 ίππων μπορεί να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, αλλά για να ξεπουλήσει χρειάστηκε ένα μικρό… σπρωξιματάκι.

Advertisement
Advertisement

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος που προκάλεσε το περασμένο έτος η Hennessey, όταν αποκάλυψε το νέο της δημιούργημα που διεκδικεί τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο.

Ο λόγος για το Venom F5 που πετά το γάντι στις Koenigsegg Regera και Bugatti Chiron Super Sport 300+. Το αμερικανικό υπερ-αυτοκίνητο κινείται από έναν V8 twin-turbo που αποδίδει 1.843 ίππους και 1.617 Nm και συνδυάζεται με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Οι επιδόσεις είναι εξωφρενικές και μεταφράζονται σε 2,6 δλ. για το σπριντ «0-100», και 8,4 δλ. για το «0-300». Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, στόχος των ανθρώπων της μάρκας είναι η κατάρριψη του φράγματος των 500 χλμ./ώρα, κάτι που θα σημάνει την ανάδειξη του Venom F5 στο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Ποιος δεν θα ήθελε να βιώσει τις παραπάνω συγκλονιστικές επιδόσεις; Μάλλον, κάθε λάτρης της αυτοκίνησης. Το όνειρο, όμως, θα γίνει πραγματικότητα σε μόλις 24 ανθρώπους που ήδη φρόντισαν να το εξαντλήσουν.

Πώς φτάσαμε στο sold out

Advertisement

Οι 12 από τις συνολικά 24 μονάδες του είχαν βρει κάτοχο πριν από την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου (Δεκέμβριος 2020). Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν εξίσου ικανοποιητική, μιας και τα υπόλοιπα 12 κομμάτια να παραμένουν επί μήνες… στα αζήτητα και τον κόσμο να δείχνει πως λησμόνησε την ύπαρξη του Venom F5.

Το ενδιαφέρον για το μοντέλο αναζωπυρώθηκε μόλις λίγες μέρες πριν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “The Quail: a Motorsports Gathering”. Το πανίσχυρο υπερ-αυτοκίνητο έδωσε το «παρών» εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες και προσελκύοντας πλήθος ενδιαφερόμενων. Πολλοί, μάλιστα, από αυτών «έτρεξαν» να παραγγείλουν το Venom F5, με την Hennessey να ανακοινώνει sold out.

Advertisement

«Εκθέτοντας το F5 στο Quail δίπλα σε μοντέλα των Bugatti, Lamborghini και Koenigsegg ήταν μια μεγάλη τιμή για ολόκληρη την ομάδα της Hennesey. Το γεγονός πως εξασφαλίσαμε παραγγελίες από πελάτες που είδαν το αυτοκίνητο στο event, αποτελεί μια απόδειξη της ποιότητας που καταφέραμε να του χαρίσουμε», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hennessey Performance, John Hennessey.

Η τιμή της κάθε μονάδες είναι 1,8 εκ. ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach;
Lamborghini: Τα 4+1 παράξενα ρεκόρ που σχεδόν κανείς δεν ξέρει
Επίσημο: Η Bugatti Bolide των 4 εκατ. ευρώ!