Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris των 261 ίππων

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris των 261 ίππων

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris των 261 ίππων

ΝΕΑ

Την 26η Αυγούστου ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota GR Yaris, στις εγκαταστάσεις του Motomachi, όχι μακριά από το σημείο όπου γεννήθηκε το Lexus LFA. Οι πρώτες παραδόσεις στους Ευρωπαίους πελάτες αναμένονται τον Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Στις 26 Αυγούστου 2020, η πρώτη μονάδα παραγωγής των GR Yaris ξεκίνησε στο εργοστάσιο Motomachi στην Toyota City της Ιαπωνίας. Η εγκατάσταση δέχθηκε αρκετές αλλαγές και έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες της παραγωγής του κορυφαίου Yaris.

Η επιστροφή της Toyota στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων στην Ιαπωνία δημιούργησε την ευκαιρία για τους μηχανικούς να επανασχεδιάσουν τις διαδικασίες συναρμολόγησης ειδικά για το GR Yaris. Επιπλέον, η Toyota Gazoo Racing ίδρυσε το «εργοστάσιο GR», μια εγκατάσταση αφιερωμένη στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων «GR».

Το εργοστάσιο περιλαμβάνει πολλά ξεχωριστά στοιχεία συναρμολόγησης που συνδέονται με αυτόματα οχήματα αυτόνομης οδήγησης  (AGV) και περιλαμβάνει γραμμές αμαξώματος και συναρμολόγησης χωρίς τα αυτοκίνητα να αλλάζουν χώρο. Αυτές οι διαδικασίες επιτρέπουν στους μηχανικούς να παράγουν εξαιρετικά άκαμπτα αμαξώματα (κάτι απαραίτητο για σπορ αυτοκίνητα) και να διασφαλίσουν συναρμολόγηση με εξαιρετική ακρίβεια. Τα δύο αυτά γνωρίσματα είναι δύσκολο να γίνουν σε τυπικές γραμμές παραγωγής μεγάλου όγκου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την πεποίθησή της για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η Toyota Gazoo Racing, συγκέντρωσε τεχνικούς υψηλής εξειδίκευσης από όλη την Toyota σε αυτό το εργοστάσιο. Γνωστά ως «Takumi», τα μέλη αυτής της ομάδας φημίζονται για τις εξαιρετικές δεξιοτεχνίες τους. Αυτό το νέο εργοστάσιο της TGR χρησιμοποιείται επίσης για την τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων σε άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής της Toyota.

Γεννημένο από το WRC, το GR Yaris, είναι ένα μοναδικό σπορ αυτοκίνητο βασισμένο σε μια νέα πλατφόρμα, εξοπλισμένη με ένα εντελώς νέο 3-κύλινδρο 1.6 turbo που παράγει 261 ίππους και 360 Nm ροπής, με ένα εξατομικευμένο σύστημα τετρακίνησης GR-FOUR, εμπνευσμένο άμεσα από αγώνες και ζυγίζει μόλις 1.280 κιλά.

Advertisement

Μετά την επιτυχή έναρξη των online κρατήσεων τον Μάρτιο του 2020, οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε αυτούς τους πρώτους πελάτες στα τέλη του 2020 / αρχές του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Το Toyota GR Yaris γκαζώνει για το Goodwood (video)

Πόσο θα κοστίζει το Toyota GR Yaris των 261 PS;

Advertisement

To Toyota GR Yaris σηκώνει σκόνη (video)