Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε για πάντα τα χειροκίνητα κιβώτια

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχάστε για πάντα τα χειροκίνητα κιβώτια

ΝΕΑ

Ξεχάστε για πάντα τα χειροκίνητα κιβώτια

ΝΕΑ

Όσοι πιστοί των μηχανικών κιβωτίων ας σπεύσουν, καθώς ακόμα και ένα από τα τελευταία «καταφύγια», οι BMW M θα γίνουν όλες αυτόματες.

Advertisement
Advertisement

Πολλά πράγματα αλλάζουν με αφορμή την ηλεκτροκίνηση. Και τα κιβώτια είναι ένα από αυτά. Ακόμα και εκείνα με την τεχνολογία διπλού συμπλέκτη, τα οποία παρουσιάστηκαν πριν μία και πλέον δεκαετία και έδειξαν ότι θα αποτελούσαν την σωστή λύση για ένα αυτόματο κιβώτιο με γρήγορες αντιδράσεις.

Η BMW όμως εγκαταλείπει το DCT και σύντομα θα ακολουθήσουν και τα μηχανικά κιβώτια για τα αυτοκίνητα της σειράς Μ.

Η γερμανική εταιρία θα διατηρήσει μόνο τα πλήρως αυτόματα με μετατροπέα ροπής, ενώ η νέα Μ2 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο μοντέλο της BMW με χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η εναλλακτική επιλογή θα είναι ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Όσο για το διπλού συμπλέκτη, μάλλον αποτελεί υπόθεση του παρελθόντος. Η BMW πιστεύει ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν μόνο μηχανικά και πλήρως αυτόματα, και από την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης μόνο αυτόματα.

Ο λόγος που η εταιρία εγκαταλείπει τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη είναι κάποια προβλήματα που παρουσιάζει, όπως για παράδειγμα την κακή λειτουργία στο start-stop και στο παρκάρισμα. Όπως υποστηρίζει η BMW τα σύγχρονα αυτόματα είναι αρκετά καλύτερα από τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη.

Οι διπλοί συμπλέκτες έχουν ουσιαστικά πεθάνει στη γκάμα της BMW. Και, όταν η τρέχουσα σοδειά των χειροκίνητων κιβωτίων φύγει από την αγορά, δεν θα υπάρξουν άλλα μηχανικά κιβώτια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα BMW M5 θα μπορούσε να είναι έτσι
Η νέα BMW i5 Touring θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή στα στέισον
Από ποιές BMW καταργείται το i;

 

Advertisement