Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

XBUS Camper: Το τέλειο αυτοκινούμενο για δύο (+video)

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

XBUS Camper: Το τέλειο αυτοκινούμενο για δύο (+video)

ΝΕΑ

XBUS Camper: Το τέλειο αυτοκινούμενο για δύο (+video)

ΝΕΑ

Το XBUS Camper, είναι ένα Recreational Vehicle (όχημα αναψυχής), που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023.

Advertisement
Advertisement

Ηλεκτρικό με εκτός δρόμου δυνατότητες και χώρους για ύπνο για δύο.

Το XBUS, της γερμανικής κατασκευάστριας ηλεκτρονικών scooter ElectricBrands, δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο εκεί έξω.  Η ιδέα του XBUS «γεννήθηκε» το 2018 και ανακοινώθηκε επίσημα ως προσχέδιο το καλοκαίρι του 2020, όταν ονομαζόταν ακόμα eBussy. Παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση IAA Mobility 2021 και επί του παρόντος η εταιρία κάνει κρατήσεις, αλλά δεν έχει σταθεροποιήσει την ημερομηνία παράδοσης (θεωριτικά το 2023 για την Ευρώπη). Το πλάνο είναι να ξεκινήσει η αποστολή του και στις ΗΠΑ, αλλά το χρονοδιάγραμμα για αυτό παραμένει ασαφές.

Το XBUS είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα (Light Electric Vehicle), που η βάση του είναι τα οχήματα ATV. Ξεχωρίζει για την απίστευτη λειτουργικότητα του, η οποία μεταφράζεται σε δύο παραλλαγές πλαισίου (Standard και Off-Road) και δέκα διαφορετικά μοντέλα, με ποικιλία επιλογών αυτονομίας. Επίσης και στις δύο επιλογές θα μπορούν να προστεθούν εξαρτήματα, που θέλει ο πελάτης.

Advertisement
Advertisement

Αυτά περιλαμβάνουν δύο κρεββάτια, κουζίνα, δεξαμενές νερού και, από ό,τι μπορούμε να δούμε, τρεις ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Το Camper έρχεται με στάνταρ μπαταρία 10 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 200 χλμ με μία μόνο φόρτιση, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να την αναβαθμίσετε σε 30 kWh και να αποκτήσετε τριπλάσια αυτονομία, 600 χλμ. Ο χώρος του υπνοδωματίου είναι μικρός αλλά άνετος: Το κρεβάτι έχει μήκος 210 cm, σε πλήρη έκταση αλλά μόλις 130 cm πλάτος.

Πάντως, οι δημιουργοί του XBUS δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι το αυτοκίνητό τους είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται: Είναι ένα πολύ μικρό όχημα που στοχεύει να προσφέρει τα βασικά για να καλύψει τις ανάγκες σας, όποιες κι αν είναι αυτές, είτε στην πόλη είτε έξω από αυτή. Οι τιμές του XBUS Camper ξεκινούν από τα 30.170 ευρώ (για την απλή έκδοση) και φτάνουν τα 32.370 ευρώ για την έκδοση εκτός δρόμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο νέα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα από τη Renault
Με 20.000 ευρώ το Dacia Dokker γίνεται ένα mini αυτοκινούμενο
Vivaro Elite Campervan από την Opel

Advertisement