Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Xάρτες Google ειδικά για ηλεκτρικά και PHEVs

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Xάρτες Google ειδικά για ηλεκτρικά και PHEVs

ΝΕΑ

Xάρτες Google ειδικά για ηλεκτρικά και PHEVs

ΝΕΑ

Στην Google, έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν χάρτες και οδηγίες κατεύθυνσης προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Google, ο αμερικανικός κολοσσός έχει αρχίσει να αλλάζει το λογισμικό των χαρτών που διαθέτει για την καλύτερη δυνατή χρήση και για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσαρμόσει τις επιλογές οδηγιών κατευθυντικότητας προς τον προορισμό μας, ώστε η προτεινόμενη από το σύστημα διαδρομή να χρειάζεται τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας μέχρι την άφιξή μας σε αυτόν.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί ακριβώς το νέο σύστημα υπολογισμού της διαδρομής. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει στο κατάλληλο μενού τον τύπο κινητήρα του οχήματός του, είτε αυτός είναι βενζινοκινητήρας, είτε με υβριδικό σύστημα Plug-in Hybrid, είτε πετρελαιοκινητήρας, είτε ηλεκτροκινητήρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναλόγως αυτού, το σύστημα θα προτείνει διαδρομή η οποία θα περιλαμβάνει και σταθμούς φόρτισης όταν πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο, συνυπολογίζοντας και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Advertisement

Το ίδιο πιθανόν να συμβαίνει και με τα Plug-in Hybrid οχήματα καθώς και αυτά έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα τους για κάποια απόσταση, αναλόγως της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες του κάθε φορά. Και σε αυτή την περίπτωση, ενδεχομένως οι χάρτες της Google να μην προτείνουν κίνηση σε αυτοκινητόδρομο για να αποφεύγεται να αδειάζουν οι μπαταρίες του οχήματος σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
newsauto.gr: Νο.1 αυτοκινητικό site σε οργανικές αναζητήσεις της Google
Η Google και η Android μπήκαν στην F1
Η κινέζικη Google ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο-ρομπότ (+video)

Advertisement