Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κινέζικη Google ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο-ρομπότ (+video)

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κινέζικη Google ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο-ρομπότ (+video)

ΝΕΑ

Η κινέζικη Google ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο-ρομπότ (+video)

ΝΕΑ

H Baidu, η αντίστοιχη Google της Kίνας, έδωσε στην δημοσιότητα ένα video με τα πρώτα σχέδια για ένα αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό οι μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών της Κίνας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή αυτοκινήτων, μελετώντας την εμπλοκή τους στην αυτοκινητοβιομηχανία της νέας εποχής, με την ηλεκτροκίνηση και τα ψηφιακά μέσα να αποτελούν την αιχμή του δόρατος.

Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου δίνει το παρών και η Baidu, μία τεράστια εταιρία η οποία θεωρείται το αντίστοιχο της Google για την Κίνα. Και όπως και η Google έτσι και η Baidu διερευνά και αυτή το ενδεχόμενο να περάσει και στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο κινέζικος γίγαντας του Ίντερνετ έχει ήδη από το 2020 εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για αυτόν τον τομέα, και πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε την στρατηγική της συνεργασία με την Geely για την παραγωγή του οχήματος που θα προκύψει.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα video που έδωσε στην δημοσιότητα παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να λανσάρει μέσα στο 2023, υπό το όνομα μιας νέας εταιρίας η οποία θα ονομάζεται JiDU. Το ονομάζουν Robocar και θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο τον Απρίλιο.

Στο video-teaser πάντως παίρνουμε μία καλή πρώτη γεύση από αυτό το νέο μοντέλο, και σύμφωνα με την εταιρία αυτό που βλέπουμε είναι 90% στο μοντέλο παραγωγής. Από ότι μπορούμε να δούμε θα υπάρχουν αισθητήρες που θα αναδύονται από το καπό και στην συνέχει καλύπτονται από ένα πτερύγιο.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το ακριβές design όμως φαίνεται ότι οι πόρτες δεν θα έχουν πλαίσιο και θα ανοίγουν προς τα έξω και προς τα πάνω, κάτι που ίσως και να μην περάσει στην έκδοση παραγωγής για λόγους κόστους.

Advertisement

Από τις ανακοινώσεις της εταιρίας προκύπτει ότι θα εφοδιάζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, κάτι που θα του επιτρέπει να κινείται χωρίς την ανάγκη συμμετοχής του οδηγού στα τεκταινόμενα.

Η άφιξή του μέσα στο 2023 ίσως να συμπέσει και με αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της Κίνας, έτσι ώστε να γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά τα οχήματα με εξελιγμένα αυτόνομα συστήματα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι Κινέζοι φαίνονται ασταμάτητοι σε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες, στις οποίες έχουν ήδη πάρει το πάνω χέρι τόσο στην ηλεκτροκίνηση όσο και σε κάθε ψηφιακό σύστημα υποβοήθησης και αυτονομίας στην οδήγηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Baidu, η κινέζικη Google, παρουσίασε ηλεκτρικό φορτηγό
Volvo και Google: Αυτή είναι ευκολία (video)
Η Toyota μαζί με την Google επανεφευρίσκουν τα εγχειρίδια (+video)