Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Google Maps: Τεχνητή Νοημοσύνη και τρισδιάστατη προεπισκόπηση

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Google Maps: Τεχνητή Νοημοσύνη και τρισδιάστατη προεπισκόπηση

ΝΕΑ

Google Maps: Τεχνητή Νοημοσύνη και τρισδιάστατη προεπισκόπηση

ΝΕΑ

Η Google θα χρησιμοποιεί ευρύτερα την Τεχνητή Νοημοσύνη για την εφαρμογή των χαρτών της και θα δημιουργεί καλύτερη απεικόνιση και ακριβέστερη πλοήγηση στους χάρτες της.

Advertisement
Advertisement

Η Google ανακοίνωσε στοιχεία που αφορούν στην αναβάθμιση της εφαρμογής των χαρτών της για τα αυτοκίνητα, τόσο γι’ αυτά με θερμικό κινητήρα όσο και για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι χρήστες των ψηφιακών χαρτών θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν τρισδιάστατης προεπισκόπησης της διαδρομής στην οποία που θέλουν να κινηθούν, χάρη στη λειτουργία «Immersive View».

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να βλέπει τμήμα ή το σύνολο της διαδρομής, καθώς και εικόνες τοπόσημων που θα τον καθοδηγούν στον περιορισμό του.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο «Immersive View» μπορεί να προσομοιώνει τον κυκλοφοριακό φόρτο ή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη διαδρομή που έχει επιλέξει, ώστε να έχει μια πιο αντικειμενοποιημένη αντίληψη για το τι έχει να αντιμετωπίσει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Τεχνικά, η εφαρμογή ενοποιεί δεδομένα από εικόνες του «Street View» και από αεροφωτογραφίες και χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να τα συνθέσει και να δημιουργήσει φωτορεαλιστικά τρισδιάστατες εικόνες της περιοχής στην οποία θα κινηθεί ο οδηγός.

Advertisement

Σύμφωνα με την Google, αρχικά αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες πόλεις: στο Άμστερνταμ, στη Βαρκελώνη, στη Βενετία, στο Δουβλίνο, στο Λας Βέγκας, στο Λονδίνο, στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σαν Χοσέ, στο Σιάτλ, στο Τόκιο και στη Φλωρεντία.

Πέραν αυτών, αν κάποιος θέλει να δει εκ των προτέρων πώς θα είναι ο προορισμός που θέλει να πάει, μπορεί να το πράξει σε συνδυασμό και με τη βοήθεια του Google Lens. Έτσι, θα μπορεί να «περιηγηθεί» στον τόπο ενδιαφέροντός του πριν καν βρεθεί σε αυτόν και να μάθει λεπτομέρειες που θα τον βοηθήσουν όταν βρεθεί εκεί.

Advertisement

Η αναβαθμισμένη εφαρμογή των χαρτών της Google θα είναι πιο λεπτομερής στην σε πραγματικό χρόνο καθοδήγηση και θα εμφανίζει μεγαλύτερο αριθμό κτηρίων σε τρισδιάστατη απεικόνιση, ώστε να βοηθά τον χρήστη να προσανατολίζεσαι καλύτερα.

Για όσα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα έχουν ενσωματωμένους στον εξοπλισμό τους τους χάρτες της Google, η τελευταία θα παρέχει σημαντικότερη και πιο αναλυτική πληροφόρηση για τα πλησιέστερα σημεία φόρτισης, για τον τύπο του φορτιστή που υπάρχει σε αυτά, όπως και για το ποιοι από αυτούς είναι σε λειτουργία ή είναι χαλασμένοι.

Advertisement

Τέλος, θα παρέχουν πληροφορίες για τα πολιτιστικά δρώμενα, για τις δραστηριότητες αλλά και για τα σημεία ενδιαφέροντος στο μέρος ή στον τελικό προορισμό που έχει επιλέξει ο οδηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Έρχονται οι νέοι χάρτες της Google
Θα μιλάς στο αυτοκίνητο και αυτό θα σε βοηθάει
Πως θα υποδεχθούν οι Έλληνες τα φανάρια με τεχνητή νοημοσύνη;