Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξανάνοιξε το Motorshow της Μπολόνια

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξανάνοιξε το Motorshow της Μπολόνια

ΝΕΑ

Ξανάνοιξε το Motorshow της Μπολόνια

ΝΕΑ

Δύο χρόνια μετά την προηγούμενη διοργάνωση το σαλόνι αυτοκινήτου της Μπολόνια επανέρχεται με έντονο αγωνιστικό στοιχείο, επαναφέροντας στο πρόγραμμά του το περίφημο Memorial Bettega.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: ΑΚΗΣ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗΣ (twitter.com/theworldoffroad)

Την Παρασκευή άνοιξε για τους δημοσιογράφους και το Σάββατο για το κοινό το Motorshow της Μπολόνια γιορτάζοντας μάλιστα τα 40 χρόνια του.

Με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα σαλόνι με διεθνή χαρακτήρα, όμως είναι μία όμορφη γιορτή του αυτοκινήτου – κάτι σαν ιταλικό Goodwood δηλαδή – που συνδυάζει σε μετριοπαθείς δόσεις μοντέλα παραγωγής, κλασικά αυτοκίνητα, ιταλικό εξωτισμό και μπόλικο motorsport θέαμα στους εξωτερικούς του χώρους. Στην υπαίθρια Area 48 διοργανώνεται φέτος και πάλι το περίφημο Memorial Bettega.

Advertisement
Advertisement

bologna-motorshow-tempe-Evantra771-640H Mazzanti παρουσίασε το Evantra 771 – με 771 ίππους δηλαδή από τον ενισχυμένο 7λιτρο V8 κινητήρα. Ο ίδιος ο Luca Mazzanti ήταν εκεί και μας είπε ότι δεν το βάζει κάτω και σκοπεύει να συνεχίσει το όνειρό του

Το φετινό Motorshow δεν έχει να επιδείξει κάποια παγκόσμια πρεμιέρα. Μερικά μοντέλα βέβαια κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στην ιταλική αγορά, όπως το φουτουριστικό C-HR – το οποίο κυριαρχεί στο περίπτερο της Toyota – τo Peugeot 5008 και το Land Rover Discovery. Η Alfa Romeo Stelvio, που θα μπορούσε να κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της εδώ, δε βρίσκεται στην Μπολόνια.

bologna-motorshow-tempe-aston-zagato640Aston Martin δια χειρός Zagato

Advertisement

Η κύρια ατραξιόν στο στατικό μέρος της έκθεσης είναι βέβαια η συμμετοχή των Ιταλών κατασκευαστών όπως οι Lamborghini, Pagani και Mazzanti, η Maserati με την Alfa Romeo (η Ferrari όχι), καθώς και η Aston Martin Racing, η McLaren του Μιλάνου, ο Pininfarina και η Tesla – με ένα Model X των 190.000 ευρώ. Στο διπλανό περίπτερο 22 είναι η vintage πλευρά του Motorshow με εξαιρετικές συλλογές κλασικών αυτοκινήτων που πιθανόν να ενθουσιάσουν ακόμη περισσότερο τους λάτρεις του ιστορικού αυτοκινήτου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συλλογές με Lancia Delta S4 και Integrale καθώς και εκείνη των Citroen DS και 2CV.

bologna-motorshow-tempe-h2speed-b640Στο περίπτερο του Pininfarina είδαμε το ηλεκτρικό πρωτότυπο H2 Speed που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στη Γενεύη. Πραγματικά φουτουριστικό!

Στους εξωτερικούς χώρους του Motorshow το κοινό μπορεί να απολαύσει όλες τις ημέρες  πλούσιο θέαμα σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες: από freestyle MX έως αγώνες αυτοκινήτων GT, Lamborghini Trofeo και αγωνιστικών Mini, καθώς και πολλές επιδείξεις από ιστορικές F1 και αγωνιστικά Nascar μέχρι drift show και σταντς από τον περίφημο Kevin Carmichael.

Advertisement

bologna-motorshow-tempe-discovery640Το νέο Discovery απευθύνεται περισσότερο σε αγοραστές Range Rover γι’ αυτό και περιμένουμε πώς και πώς το νέο Defender, που είναι έτοιμο” μας είπε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Land Rover Ιταλίας. 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η διοργάνωση του Memorial Bettega το επόμενο σαββατοκύριακο στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλύτεροι Ιταλοί οδηγοί ράλλυ, όπως οι Andreucci και Scandola. Σε ρόλο γκεστ σταρ θα συμμετάσχει ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC στην τελευταία του εμφάνιση με τη σημερινή του μορφή.

bologna_motorshow_temperidis-00363-640Με 25 ευρώ μπορείτε να πάρετε μία γεύση από οδήγηση F1 στους προσομοιωτές που θα βρείτε στο περίπτερο του μουσείου της Ferrari. Το δοκιμάσαμε και ιδρώσαμε σε τέσσερις μόνο γύρους!

Advertisement

Για όσους βρεθείτε στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18/22 ευρώ (online/ταμείο) για τις καθημερινές και 20/25 ευρώ για το σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου.

bologna_motorshow_temperidis-00280-640
Εδώ μπορείτε να δείτε σε απευθείας μετάδοση όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Motorshow της Μπολόνια.