Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Kubica νίκησε τον Block στο Trofeo Bettega

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Kubica νίκησε τον Block στο Trofeo Bettega

ΑΓΩΝΕΣ

O Kubica νίκησε τον Block στο Trofeo Bettega

ΑΓΩΝΕΣ

Στον τελικό των διασημοτήτων του Trofeo Bettega που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, τελευταία ημέρα του Motorshow της Μπολόνια, ο Robert Kubica δεν φοβήθηκε τον Ken Block!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: ΑΚΗΣ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗΣ (twitter.com/theworldoffroad)

Πολύς κόσμος το περασμένο σαββατοκύριακο στο Motorshow της Μπολόνια, μια και το διήμερο ήταν αφιερωμένο στους αστέρες που τίμησαν το αναγεννημένο Trofeo Bettega, το οποίο έγινε στην υπαίθρια υπερειδική του εκθεσιακού κέντρου.

Τα μεγάλα ονόματα δεν έλειψαν στην κατηγορία Celebs και το κοινό απόλαυσε μάχες ανάμεσα σε ετερόκλητους οδηγούς, όπως ο Jacque Villleneuve, o Gigi Galli, ο πληθρωρικός Ken – Mr. Gymkhana – Block και βέβαια ο Robert Kubica.

Advertisement
Advertisement

Από τους τέσσερις αστέρες μόνο ο Villeneuve δεν μπήκε στους ημιτελικούς, μια και στα προημιτελικά έχασε από τον Galli. Ανάμεσα στους Block, Kubica και Galli στους final 4 προστέθηκε ο γόνος της γνωστής οικογένειας Prada, Lorenzo Bertelli.

Στους δύο ημιτελικούς τα ζευγάρια ήταν οι Block – Bertelli και Kubica – Galli. Νικητές αναδείχτηκαν οι Block και Kubica ενώ οι δύο ηττημένοι Ιταλοί συναντήθηκαν στο μικρό τελικό, όπου νικητής αναδείχτηκε – κόντρα στα προγνωστικά – ο Bertelli με το «στρατιωτικό» Fiesta WRC. Άξιος 3ος στο βάθρο του Trofeo Bettega ο κληρονόμος της Prada!

Advertisement

Στο μεγάλο τελικό αναμετρήθηκαν δύο οδηγοί με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο αλλά με κοινή αγάπη τα ράλλυ και κοινό χαρακτηριστικό την οδήγηση χωρίς αύριο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ο νικητής θα έβγαινε όποιος πετύχαινε τρεις νίκες, δηλαδή θα μπορούσαν να αναμετρηθούν οι δυο τους πέντε φορές συνολικά.

Advertisement

Όμως ο Kubica δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Block σε καμία από τις τρεις πρώτες κόντρες κι έτσι νίκησε πανηγυρικά με 3-0. Στο τέλος ο Πολωνός έριξε την ιδέα να συμμετέχουν τέσσερα αυτοκίνητα στον τελικό ενώ δεν ξεκαθάρισε το τοπίο για τις δικές του προοπτικές για το 2015: «έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», είπε ο Kubica, «αν θέλουμε να μείνουμε στο WRC. Αλλιώς, δεν θα ήταν δύσκολο να βρω ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο πίστας σε κάποιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο ενθουσιώδης όπως πάντα Ken Block είπε: «ήθελα να κερδίσω αλλά και η δεύτερη θέση πίσω από τον Robert είναι μια χαρά. Το Motorshow ήταν μία θαυμάσια εκδήλωση και είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εδώ, μια και το κοινό έδωσε μεγάλο παρών».

Advertisement

Να πούμε βέβαια ότι σε επίπεδο δημοτικότητας, ο Ken Block αποδείχτηκε πρωταθλητής του Motorshow. Λογικό από τη στιγμή που το κοινό ήταν κυρίως η γενιά του YouTube…

Τέλος, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η τελευταία ημέρα του Motorshow βάφτηκε, όπως γινόταν και παλαιότερα, στα κόκκινα της Ferrari.

Μηχανικοί του Μαρανέλο, και συγκεκριμένα του τμήματος F1 Clienti (πελάτες F1) έκαναν προσομοιώσεις pit stop ενώ ο Giancarlo Fisichella έκανε μερικούς γύρους με την F150 Italia, το μονοθέσιο του 2011 με το οποίο ο Alonso είχε κερδίσει στο Silverstone εκείνη τη χρονιά.