Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Willys AW380 Berlinetta Viotti στην Μπολόνια

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Willys AW380 Berlinetta Viotti στην Μπολόνια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Willys AW380 Berlinetta Viotti στην Μπολόνια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Τορινέζικο, χειροποίητο supercar που θυμίζει έντονα Alpine A110 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Motorshow της Μπολόνια.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: ΑΚΗΣ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗΣ (twitter.com/theworldoffroad)

Ξέρετε ποια είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του χειροποίητου αυτοκινήτου; Το Τορίνο. Στην πόλη της Fiat δεν βρίσκονται μόνο οι μεγαλύτεροι σχεδιαστικοί οίκοι (Pininfarina, Giugiaro, Bertone, Ghia κτλ.) αλλά και δεκάδες καροτσιέρηδες που από την δεκαετία του ’50 εξειδικεύονται στην κατασκευή χειροποίητων μοντέλων.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ακόμη και σήμερα τα πρωτότυπα που παρουσιάζονται στις διεθνείς εκθέσεις – είτε πρόκειται για  την Porsche 918 και τη Maserati Alfieri είτε για κάποιο φουτουριστικό concept της Hyundai – κατασκευάζονται από ιταλικά χέρια, κάτω από την επιτήρηση βέβαια των σχεδιαστών κάθε μάρκας.
[nggallery id=3264]
Αυτήν την παράδοση ξαναζωντανεύει ένα νέο supercar που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Motorshow της Μπολόνια. Πρόκειται για το Willys AW380 Berlinetta Viotti (τι όνομα κι αυτό…), το οποίο είναι μία φουτουριστική εκδοχή του Willys Interlagos, ενός βραζιλιάνικου(!) κουπέ της δεκαετίας του ’60, το οποίο βασιζόταν στο γνωστό μας Alpine A110.

Advertisement
Advertisement

Ο καροτσιέρης Maggiora, ο οποίος μεταξύ άλλων κατασκεύαζε και το FIat Barchetta τη δεκαετία του ’90, πήρε λοιπόν τα δικαιώματα εκείνου του ξεχασμένου αυτοκινήτου και σε συνεργασία με την Fast Design, τον καροτσιέρη Viotti και το σχεδιαστή Emanuele Bomboi έφτιαξε το Willys για τον 21ο αιώνα.

Το διθέσιο κουπέ αυτοκίνητο σχεδιαστικά αποθεώνει τη σχολή του ρετροφουτουρισμού και καταφέρνει να φέρνει νοσταλγία στους θιασώτες του πανέμορφου Alpine A110. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015 στο εργοστάσιο του Maggiora στο Τορίνο. Θα φτιαχτούν συνολικά 110 αυτοκίνητα (προς τιμήν του A110) και η τιμή του έχει υπολογιστεί στα 380.000 ευρώ.

Το Ιταλικό Alpine με το βραζιλιάνικο όνομα φορά 6κύλινδρο boxer biturbo κινητήρα 3,8 λίτρων με 610 άλογα. Οι Ιταλοί δεν το διευκρίνησαν αλλά προφανώς πρόκειται για τον κινητήρα της Porsche Turbo.
[nggallery id=3265]
Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και με δεδομένο το χαμηλό βάρος των 1350 κιλών, εξασφαλίζει επιδόσεις hypercar. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του το AW380 έχει τελική 340 kmh και επιταχύνει από 0-100 kmh σε 2,7”.

Advertisement

Κάτω από το ρετροφουτουριστικό αμάξωμα κρύβεται ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα που έχει εξασφαλίσει πολύ χαμηλό βάρος (1350 κιλά) και την απαραίτητη στρεπτική ακαμψία για τέτοιες επιδόσεις.

Οι αναρτήσεις είναι γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, τα φρένα περιλαμβάνουν καρμποκεραμικούς δίσκους 380 χλστ. εμπρός και 360 χλστ. πίσω με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα ενώ οι τροχοί των 19” και 20” φορούν Michelin Pilot Sport Cup, 265/35 R19 εμπρός και 345/30 R20 πίσω.

Advertisement

Θα αναρωτιέστε αν υπάρχουν πελάτες για τέτοια τρελά αυτοκίνητα χωρίς βαρύ όνομα. Υπάρχουν! Ο πρώτος πελάτης του AW380 είναι ένας – τι άλλο; – Ρώσος ενώ αν κρίνουμε και από το χρώμα στο οποίο λανσαρίστηκε, αρκετοί εμίρηδες το περιμένουν.  Θα είχε ενδιαφέρον να το οδηγήσουμε…[nggallery id=3266]