Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος του δρόμου για τη Wiesmann

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος του δρόμου για τη Wiesmann

ΝΕΑ

Τέλος του δρόμου για τη Wiesmann

ΝΕΑ

Θύμα της οικονομικής κρίσης άλλη μία κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων καθώς η Wiesmann βρίσκεται σε διαδικασία πρώχευσης. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όταν πρόσφατα είχαμε βρεθεί σε επαρχιακούς δρόμους πέριξ του Μονάχου για τη παρουσίαση σπορ έκδοσης γνωστού γερμανικού μοντέλου, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε ένα κομβόι από μοντέλα της εταιρείας από το Ντάλμεν (φωτό κάτω). Βλέπετε, εκείνο το διήμερο υπήρχαν εκδηλώσεις τυχερών ιδιοκτητών των χειροποίητων μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Αν και η… “τύχη τους” βρίσκεται πλέον υπό εξέταση.

Οι αδερφοί Βάισμαν λοιπόν κατέθεσαν αίτηση για να μπει η επιχείρηση τους σε διαδικασία πτώχευσης, αδυνατώντας να ολοκληρώσουν τα σχέδια επέκτασης της. Μόλις τον Μάρτιο παρουσίασαν στη Γενεύη τη τελευταία έκδοση της GT MF-4, τη CS, ενώ εδώ και καιρό είχαν στα πλάνα τους την επέκταση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ωστόσο, οι προσπάθειες τους θα έχουν όπως φαίνεται άδοξο τέλος.

Για όσους δεν γνωρίζεται τη Wiesmann, αποτελεί δημιούργημα δύο αδερφών, του μηχανολόγου Μάρτιν και του διαφημιστή Φρίντχελμ. Ξεκίνησαν την εταιρεία πριν από 25 χρόνια, αρχικά δημιουργώντας σκληρές οροφές για κάμπριο μοντέλα. Αποφάσισαν να… επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, δημιουργώντας δικά τους, ιδιαίτερα μοντέλα, εφοδιάζοντας τα με κινητήρες και μηχανικά μέρη της BMW.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν τους τίτλους τέλους, η γκάμα της Wiesmann περιελάμβανε τρία μοντέλα: τις MF3, MF30 και GT MF-4.