Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Το τμήμα R ανεξαρτητοποιείται!

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Το τμήμα R ανεξαρτητοποιείται!

ΝΕΑ

VW: Το τμήμα R ανεξαρτητοποιείται!

ΝΕΑ

Σε μία κίνηση… ισχύος, η VW προχωρά στην ανεξαρτητοποίηση του τμήματος R και διαχωρίζοντας τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Τα VW R έκαναν το ντεμπούτο τους το μακρινό 2002 με την παρουσίαση του Golf R32. Μερικά χρόνια αργότερα, ακολούθησε το Passat R και μετέπειτα το Scirocco R. Τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουμε να βλέπουμε το έμβλημα σε σπορ εκδόσεις των τελευταίων μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Από το 2024, η ιστορία αλλάζει για τα καλά. Η VW κινητοποιείται, ώστε το τμήμα R να γίνει μία ανεξάρτητη υπο-μάρκα, ένα ξεχωριστό τμήμα που θα αναλαμβάνει τα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Το VW Golf R θα αποτελεί πλέον μέρος ενός ανεξάρτητου και ξεχωριστού τμήματος

Πρόκειται για μια κίνηση ανάλογη με αυτή αρκετών εταιρειών, όπως είναι οι BMW (M), Mercedes-Benz (AMG) και Audi (Audi Sport) και μία απόφαση που η γερμανική εταιρεία έχει πάρει από το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος VW ξεκινάει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του, παραχωρώντας ένα περίπτερο στο τμήμα R που θα βρίσκεται στο θεματικό πάρκο Autostadt στο Βόλφσμπουργκ.

Το πάρκο έχει επισκεψιμότητα της τάξης των 2 εκατομμυρίων το χρόνο και είναι διάσημο για την επίδειξη της ιστορίας κάθε μάρκας του Ομίλου.

Πλέον, στο Autostadt θα ενσωματωθεί από το καλοκαίρι και ένα περίπτερο πάνω από 1.000 τ.μ. που θα ανήκει αποκλειστικά στο τμήμα R.

Το νέο περίπτερο στο Autostadt θα διαθέτει αποκλειστικά μοντέλα VW R
Advertisement

Έτσι, οι φίλοι της VW θα έχουν την ευκαιρία να εξετάζουν και να χαίρονται οπτικά τα κόνσεπτ της υπο-μάρκας και τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η γκάμα των R θα μεταβεί σταδιακά σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων, με τη διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει, αρχής γενομένης με το plug-in υβριδικό Touareg R, με τον V6 κινητήρα.

Advertisement

Επίσης, το ανανεωμένο Golf R αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές κάποια στιγμή το καλοκαίρι, την περίοδο δηλαδή που αναμένεται και στην Ελλάδα.

Το VW Golf R facelift αναμένεται από το καλοκαίρι στις αγορές και την Ελλάδα

Συνολικά, πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση από τη VW, αν αναλογιστούμε ότι τα μοντέλα R τα πάνε καλύτερα από ποτέ αυτήν την περίοδο.

Το 2023, κατασκευάστηκαν 35.000 μονάδες, αριθμός ρεκόρ για τη μάρκα, ενώ από το 2002, πάνω από 300.000 μονάδες με το έμβλημα R έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Advertisement