Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Tο νέο ID.5 θα πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Tο νέο ID.5 θα πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

VW: Tο νέο ID.5 θα πωλείται αποκλειστικά στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Το Volkswagen ID.4 δεν έχει φτάσει ακόμη στις ΗΠΑ και ήδη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει μια κουπέ έκδοση αυτού που θα ονομάζεται ID.5.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκοπευτικοί μας φωτογράφοι συνέλαβαν πρόσφατα εικόνες ενός προηγμένου πρωτοτύπου στο Nurburgring και δημιουργήθηκαν εικόνες του μοντέλου παραγωγής με βάση αυτές τις φωτογραφίες. Μας άρεσε πολύ αυτό που είδαμε χάρη στη νέα κεκλιμένη γραμμή οροφής και τα νέα διαμορφωμένα πίσω παράθυρα.

Η Automotive News Europe αναφέρει ότι το επερχόμενο crossover ID.5 coupe δεν θα έρθει στις ΗΠΑ. Θα είναι μόνο ένα ευρωπαϊκό μοντέλο. Η επίσημη επιβεβαίωση προήλθε απευθείας από τον επικεφαλής των ηλεκτρικών της VW, Thomas Ulrich. Δυστυχώς, δεν δόθηκε συγκεκριμένος λόγος για την απόφαση της VW σχετικά με αυτό το θέμα.

Η αναφορά επίσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η αυτοκινητοβιομηχανία να αναστρέψει αργότερα την απόφασή της εάν αλλάξουν οι συνθήκες. Επί του παρόντος, το ID.4 κατασκευάζεται μόνο στο εργοστάσιο της ZWickau της VW στη Γερμανία, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και στο εργοστάσιο Chattanooga, στο Tennessee. Η VW σκοπεύει να επενδύσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την εγκατάσταση ειδικά για την παραγωγή του ID.4, οπότε είναι απολύτως πιθανό να προστεθεί μια γραμμή συναρμολόγησης και για το ID.5 αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Ένας πιθανός λόγος πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση είναι το κόστος. Η τιμή του ID.5 θα μπορούσε απλώς να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα VW. Το ID.4 θα ξεκινήσει στα 40.000 δολάρια πριν από το κρατικό φορολογικό κίνητρο των 7.500 δολαρίων. Η κορυφαία έκδοση ID.4 Pro S έχει τιμή εκκίνησης 44.495 δολάρια. Τα στυλ αμαξώματος Coupe είναι συνήθως πιο ακριβά από τα αντίστοιχα SUV, οπότε είναι πιθανό το ID.5 να σκαρφαλώσει πάνω από τα 45.000 δολάρια προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Σε αυτήν την τιμή, βρίσκεται ήδη στα χωράφια του Audi Q4 e-tron. Ναι, το πολυτελές EV, το οποίο θα μοιάζει περισσότερο με κουπέ και πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Η εντυπωσιακή αυτονομία του VW ID.4

Advertisement

To νέο VW ID.4 στην Ελλάδα (τιμή)

VW ID.4: Με 204 άλογα και αυτονομία 520 χιλιομέτρων

 

Advertisement