Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID. 7 Tourer: Χώροι και αυτονομία στο maximum

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID. 7 Tourer: Χώροι και αυτονομία στο maximum

ΝΕΑ

VW ID. 7 Tourer: Χώροι και αυτονομία στο maximum

ΝΕΑ

Το πολύ ξεχωριστό ηλεκτρικό μοντέλο της VW αποκτά την station wagon έκδοσή του για μεγάλες οικογένειες που τους αρέσει να ταξιδεύουν.

Advertisement
Advertisement

Το πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό VW ID.7 έχει πλέον μία νέα προσθήκη στην γκάμα του, με τη μορφή του ID. 7 Tourer.

Προγραμματισμένο για κυκλοφορία στο δεύτερο μισό του 2024, αυτό το ηλεκτρικό station wagon έρχεται να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως η BMW i5 Touring και το επερχόμενο Audi A6 E-tron Avant.

Με μήκος 4961 χιλιοστά, πλάτος 1862 χιλιοστά και ύψος 1536 χιλιοστά, το Tourer μοιράζεται το εμπρός μέρος με το σεντάν ID 7 και αποκτά ένα πολύ καλαίσθητο πίσω μέρος, με όμορφη ενσωμάτωση του τρίτου όγκου και πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, και τον συντελεστή οπισθέλκουσας να βρίσκεται στο 0,24 (το σεντάν είναι στο 0,23).

Advertisement
Advertisement

Με ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ 545 λίτρων, το οποίο επεκτείνεται στα 1714 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, το Tourer υπόσχεται πρακτικότητα για μεγάλες οικογένειες.

Πέρα από τους χώρους ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η νέα μεγαλύτερη μπαταρία των 86 kWh στην έκδοση Pro S η οποία δίνει αυτονομία 685 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει και η μικρή μπαταρία των 77 kWh με αυτονομία 616 χιλιομέτρων.

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων με κίνηση στους πίσω τροχούς. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε θα εμφανιστεί έκδοση GTX με δύο κινητήρες.

Advertisement

Μία ακόμα διαφοροποίηση είναι η μέγιστη ισχύς φόρτισης που ανεβαίνει στα 200 kW σε σχέση με τα 175 kW της σεντάν έκδοσης του ID. 7. Αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση μέχρι το 80% μπορεί να γίνει μέσα σε 28 λεπτά.

Στο σαλόνι δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το σεντάν ID. 7, με την οθόνη των 15 ιντσών να κερδίζει τις εντυπώσεις. Παράλληλα η εταιρία εφοδιάζει το σύστημα πολυμέσων με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT για βελτίωση της διάδρασης με τον χρήστη.

Advertisement

Το ID. 7 Tourer αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα μέσα της χρονιάς, σε τιμή που θα είναι ελαφρά υψηλότερη από εκείνη της σεντάν έκδοσης του μεγάλου ηλεκτρικού μοντέλου της VW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια
Οδηγήσαμε το Volkswagen ID.7 στην Γερμανία
Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7